Baskan Bilgin, Engelli Genci Özgürlügüne Kavusturdu

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, bir apartmanin ikinci katinda yasayan fiziksel engelli vatandas için engelli asansörü yaptirdi.

Baskan Bilgin, Engelli Genci Özgürlügüne Kavusturdu
Sivas Gökçebostan mahallesinde yasayan 30 yasindaki fiziksel engelli Ismail Furkan Er, oturdugu apartmanda asansör olmadigi için günlük ihtiyaçlarini karsilayamiyordu. Eve hapsolan genç tekerlekli sandalyesiyle sokaga çikabilmek ve kendi ihtiyaçlarini karsilayabilmek Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin’den için engelli anonsörü yapilmasi için talepte bulundu. Baskan Bilgin engelli vatandasin talebine kayitsiz kalmayarak 4 katli binanin 2’inci katinda oturan Er için engelli asansörü yapilmasi için talimat verdi. Kisa süre içerisinde yapimi tamamlanan asansör sayesinde Er, sokaga kolaylikla çikmaya basladi.

Engelli Ismail Furkan Er’i yasadigi evde ziyaret eden Belediye Baskani Hilmi Bilgin, hane sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti.

“Engelsiz bir sehir olusturmak istiyoruz”

Baskan Bilgin, Furkan’in disariya rahatça gidip gelmesini saglayacak bir sistemi kurduklarini belirterek, “Furkan engelli bir kardesimiz. Bize müracaat etti, asansörün olmamasi nedeniyle eve girip çikamadigini beyan etti. Biz de muhtarimizla ve ilgili birimlerimizle yapmis oldugumuz görüsme neticesinde apartmanin disindan Furkan kardesimize hizmet edecek bir asansör olusturduk. Engelli kardesimizin disariya rahatça gidip gelmesini saglayacak bir sistemi kurmus olduk. Insanimiza hizmet etmek için variz. Engelsiz bir sehir olusturalim diyoruz ve hepsinden önemlisi her bireyin mutlu, huzurlu, rahat yasayabilecegi bir sehir olusturmak için çalisiyoruz. Bu dogrultuda Furkan kardesimize yapmis oldugumuz hizmette bizim insan merkezli, insan odakli yapmis oldugumuz hizmetlerden birisi. Furkan kardesimizin gönlüne girebildiysek, sikintisini giderebildiysek ne mutlu bize. Bizim amacimiz hizmet etmek, karsiliginda sadece dua bekliyoruz. Insallah Furkan kardesimiz de bu yapmis oldugumuz asansörle daha rahat, engelsiz bir hayat sürmüs olur. Hayirli olsun” diye konustu.

“Özgürlügüme Kavustum”

Fiziksel Engelli Ismail Furkan Er ise zorluklari geride biraktigini söyleyerek, “Baskanimizdan Allah razi olsun. Belediye personelimizin hepsinden de Rabbim razi olsun. Beni büyük bir yükten kurtardilar. Özgürlügüme kavusturdular. Artik çok rahatim, tek basima inip çikiyorum, gezip dolasabiliyorum. Belediyemize gelip dilekçe verdik, muhtarimizin da destegi ile sizinle görüstük. Çok sükür talebimizi karsiliksiz birakmadiniz ve asansörümüz yapildi. Simdi rahatlikla disari çikabiliyorum. Asansör sistemi direk salon kapimiza açildi. Içine biniyorum sadece tek tusla inip çikiyorum. Hiçbir zorluk olmadan, kimse gerek kalmadan ihtiyacimi karsilayabiliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA