Bakir Kablo Hirsizligina 9 Yil 4 Aya Kadar Hapis Cezasi Talebi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bakir internet kablolarini keserek çalmaktan tutuklanan zanli hakkinda 9 yil 4 aya kadar hapis cezasi talep edildi. Zanli, ifadesinde çaldigi internet kablolarini kilosu 80 liradan hurdacilara sattigini itiraf etti.

Manavgat ilçesinde kirsal bölgelerde internetin kesildigi ihbarlarinin artmasi üzerine yapilan arastirmada Çeltikçi Mahallesi ve Aksaz Kavsagi D-400 karayolu bölgesinde kablolarin kesilerek çalindigi tespit edildi. Sikayet üzerine Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekipleri tarafindan arastirma baslatildi. Yapilan arastirma sonucunda hirsizlik olaylarinin süphelisinin Cafer E. oldugu tespit edildi. Süphelinin evi ve aracinda yapilan aramada 2 demir kesme makasi, 2 eldiven, kablo yakmada kullanilan demir levye, kontrol kalemi, 2 paket halinde 8 gram kubar esrar ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alinan Cafer E. ifadesinde, 23 Subat tarihinde Aksaz ve Çeltikçi, 24 Subat’ta Asagi Isiklar, 27 Subat’ta ise Kizilagaç mahallelerinde meydana gelen kablo hirsizliklarini da gerçeklestirdigi itiraf etti. Süpheli Cafer E., jandarmada islemlerinin tamamlanmasinin ardindan çikarildigi sulh ceza hakimligi tarafindan 3 Mart’ta tutuklandi.

Manavgat Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hirsizlik olaylariyla ilgili iddianame hazirlandi. Iddianamede, Cafer E.’nin 23 Subat günü saat 23.00 siralarinda 07 LTH 57 plakali araçla gittigi Çeltikçi Mahallesi Ulualan mevkii ve Aksaz Mahallesi D-400 karayolu civarinda yol kenarinda gördügü kablolari demir kesme makasi ile kestigi, 27 Subat günü saat 20.00 siralarinda Kizilagaç Mahallesi’ndeki bos arazide bulunan direkteki kablolari kestigini söyledigi belirtildi. Iddianamede su ifadelere yer verildi:

“Süpheli Cafer E., 24 Subat günü saat 11.00 siralarinda Asagi Isiklar Mahallesi’nde direkte bulunan kablolari kesecegi sirada bir vatandasin gelmesi ile kablolari kesemeden ayrildigini, bu sekilde çaldigi kablolari Sarilar Mahallesi’nde bulunan ikametinin arka bahçesinde yaktigini, yaktigi kablolardan çikan bakirlari Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren hurdacilara kilosu 80TL’den sattigini ifade ederek, üzerine atili suçlamalari kabul etti.”

Iddianamede süphelinin hirsizlik eylemleri neticesi haberlesme alaninda kamu hizmetinin geçici de olsa aksadigi belirtilerek, ‘tahsis geregi açikta birakilmis esya hakkinda hirsizlik’ suçundan 4 yildan 9 yil 4 aya kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi, ayrica daha önceden suçlari oldugu için tekerrür hükümlerinin de uygulanmasi istendi.
Kaynak: İHA