4. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali Ziyaretçilerine Kapilarini Açti

Alanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdigi Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali bu yil 4. kez kapilarini açti.

4. Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali Ziyaretçilerine Kapilarini Açti
Alanya Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen Alanya Uluslararasi Çocuk Festivali, Alanya Kültür Merkezi’nde 4. kez kapilarini ziyaretçilerine açti. 7-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklesecek festival boyunca yazarlar ve uzmanlar söylesi ve imza günleriyle, onlarca kitabevinden binlerce kitap, Alanya Belediye Tiyatrosu da çocuk oyunlariyla çocuklarla bulusacak. Festivalin açilis törenine Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Alanya Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Yilmaz, Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili ve çocuklar katildi.

“Çocuklarimiz adina gururluyuz”

Çesitli sahne gösterilerinin ardindan gerçeklesen açilista konusan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Bir çocugun gülüsü dünyayi degistirir’ anlayisiyla yola çikarak çocuklarimiza karsi olan sorumlulugumuzun bir geregi olarak baslattigimiz, ülkemizin ilk ve tek çocuk festivalimizin bu yil 4’üncüsünü gerçeklestirmenin gururunu yasiyoruz. Her yil çitasini biraz daha yüksege tasidigimiz Çocuk Festivalimizde, bu yil da ülkemizin egitim ve aile konusunda önde gelen yazarlarini agirlayacagiz. Birçok yayin evinin yer aldigi Kitap fuarimiz 7 ila 15 Mayis tarihleri arasinda Alanya halkimizin ilgisine açik olacak” dedi.

“Toplumu ihya etmenin yolu okumaktan geçiyor”

“18 yillik belediye baskanligim döneminde en çok önem verdigim konu egitim oldu” diyen Baskan Yücel, “Belediyemizin her daim önceligi, milli ve manevi degerlerimizi, Alanya’mizin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, gelecek nesillere aktarmaktir. Sehirler imar edilebilir. Biz Alanya Belediyesi olarak imar faaliyetlerinde çok yol kat ettik. Ama temel mesele insanin ihyasidir. O da kültür, sanat ve egitim çalismalariyla mümkündür. Unutmayalim topragi vatan kilan silah, top, tüfek ise; vatani medeniyet kilan da kültürdür. Bu açidan belediyemiz egitim ve kültürel çalismalar üzerinde hassasiyetle durmaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA