TDP Baskani Sarigül'den 'Af' Çagrisi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Sincan Cezaevi’nin önünde yaptigi açiklamayla af çagrisinda bulundu.

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Sincan Cezaevi’nin önünde, pandemi nedeni ile açik cezaevlerinde izinleri 31 Mayis’ta sona erecek 80 binin üzerinde mahkum için yeni af çikarilmasi için bir basin toplantisi düzenlendi.

Toplantiya madde bagimliligindan dolayi Eskisehir’de 6 yildir cezaevinde yatan Alper Çakiray’in annesi Ümmügül Gülsüm Çakiray da katildi.

Sarigül, Çakiray’i ’yilin annesi’ ilan etti.

TDP Baskani Sarigül, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, “TDP olarak evladi cezaevinde olan Ümmügül Gülsüm Çakiray’i yilin annesi olarak seçtik. Annemizin evladi su anda Eskisehir’de cezaevinde yatmaktadir. Anne olmak zordur ama evladi cezaevinde olan bir anne olmak daha zordur. Analarin akillari hep evlatlarinda ve çocuklarindadir. Annelerin cezaevinde çocuklari varsa, gözleri hep arkada kalir” dedi.



“Toplumsal sorunlarimizin suçunu, sadece mahkumlara yükleyemeyiz”

Suçlulara intikam alinmasi gereken insanlar olarak degil, topluma kazandirilmasi gereken insanlar olarak bakilmasi gerektigini savunan TDP Genel Baskani Sarigül, “Toplumsal sorunlarimizin suçunu, mahkumlara sadece yükleyemeyiz. Onlari insallah ve insallah affetmemiz lazim. Afla cezaevinden çikacak olanlara da mutlaka yardimci olmamiz lazim. Is bulmalarina yardim etmeliyiz. Is bulana kadar onlara mutlaka yardim etmeliyiz. Psikolojik destek vermeliyiz. Toplumla bu evlatlarin barismalarini saglamaliyiz” dedi.

Sarigül tarafindan yilin annesi olarak ilan edilen Ümmügül Gülsüm Çakiray, söz konusu af çagrisi için Mustafa Sarigül’e tesekkür ederek, "Allah’im bütün evlatlari annelerine kavustursun” dedi.

Basin toplantisinin ardindan Mustafa Sarigül, izinli hükümlülerle sohbet etti.
Kaynak: İHA