Polat'tan Anneler Günü Mesaji

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi Kadin Erzurum Baskani Zeynep Polat, 8 Mayis Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Polat'tan Anneler Günü Mesaji
Annelerin toplumun can damarina soluk veren essiz bir varlik oldugunu söyleyen Zeynep Polat, anneligin kutsal oldugu kadar agir isçi gibi oldugunu da söyleyerek su açiklamayi yapti:

“Anne bir bebegi 9 ay boyunca sürekli bedeninde tasidigi gibi gerek evinde, gerekse is yerinde sabahtan aksama kadar durmaksizin çalisiyor. Çocuklarinin beslenmesinden yetistirilmesine kadar bire bir ilgilendigi gibi kimisi sabahtan aksama kadar evinde kimisi de kamu kurumlari olsun özel sektör de olsun çalisarak aile bütçelerine katki sagliyor. Bu nedenle annelik kolay degil agir bir isçi gibidir. Güçlere güç katan umutlarimiza umut olan varliktir anne ayni zamanda koruyucu, disiplinci ve arkadastir. Bir anne, çocuklarinin istek ve ihtiyaçlari için birçok istek ve ihtiyacini feda etmesi gereken özverili, sevgi dolu bir insandir. Bir anne, çocugunun onu yetkin bir insan haline getirecek bilgi, beceri ve yeteneklerle donatildigindan emin olmak için çok çalisir. Anne olmak, belki de bir kadinin yasayabilecegi en zor, en ödüllendirici istir.

Bu nedenle annelerimizi sadece bir gün degil her gün, her an hatirlanmasi gereken en önemli varliklarimizdir. Bazen tatli bir tebessüm, bazen sicak bir anne fisiltisi, bazen de içtenlikle gözlerimizden akan birkaç damla tuzlu gözyasi, annelerimize sunacagimiz en büyük hediyedir.

Bu duygu ve düsüncelerle, dünyanin en kutsal sorumlulugunun tabiatindaki sevgi, sefkat ve merhamet duygulari ile bezeli olan basta annelerimizin tabii ki basta Sehit ve Gazi annelerimiz olmak üzere, tüm dünya annelerinin, anneler gününü kutlar; saglik, mutluluk ve uzun ömürler dilerim.”
Kaynak: İHA