Onun 'Huzur'u Bir Baska

Kocaeli’de ’Huzur’ ismini verdigi oglagini yanindan ayirmayan 12 yasindaki Yusuf Can Öztas, 3 aylik oyun arkadasiyla yürüyüse çikip, parkta oyun oynuyor. Renk renk kiyafet giydirilen ve biberonla beslenen Huzur, yüzlerde tebessüm olusturuyor.

Onun 'Huzur'u Bir Baska
Körfez ilçesinde yasayan Öztas ailesi, 12 yasindaki ogullari Yusuf Can’in istegi üzerine 2 ay önce bir keçi ve oglagini sahiplendi. ’Huzur’ ismini verdigi 3 aylik oglagina bebek gibi bakan Yusuf Can, ona çesit çesit kiyafetler giydiriyor. Pesinden hiç ayrilmayan oglagiyla sokak sokak gezen Yusuf Can, disarida oyun oynarken de ilgilendigi oglagini biberonla besliyor. Sokakta Yusuf Can’in yaninda oglagi gören vatandaslar ise saskinliklarini gizleyemiyor. Ikilinin samimi dostlugu yüzlerde tebessüm olusturuyor.

"Huzur’a bir sürü elbise aldim, mont aldim"

Huzur’u çok sevdigini söyleyen Yusuf Can Öztas, "Babamla birlikte arabada yolculuk yaparken oglagi gördüm. Arabadan inerek onu sevdim ve sahiplenmek istedim. Babam bu teklifimi kabul ederek, sahibiyle konustu ve oglagi alarak eve getirdi. Ona evde bir süre baktik, komsularimiz rahatsiz olunca küçük bir kulübede bakmaya basladim. Oglagin ismini bana huzur vermesi sebebiyle ’Huzur’ koydum. ’Huzur’ diye seslenince hemen yanima geliyor, onu biberonla besliyorum" dedi.

Okuldan gelir gelmez Huzur ile vakit geçirdigini söyleyen Yusuf Can, "Ben okuldan gelince oynuyor, zipliyor, beraber sahile yürüyüs yapmaya geliyoruz. Insanlar bizi görünce fotograf çektiriyor, seviyor ve sasiriyorlar. Çünkü herkes kedi, köpek gezdirirken ben keçi gezdiriyorum. Huzur büyüse de onu birakmam, onu yine gezdiririm. Ona bir sürü elbise aldim, mont aldim. Ona biberonla süt ve su içiriyorum, arabaya bindiriyorum. Huzur annem ve babama da çok alisti, onlarin pesinden de geziyor. Ben egitim vermedigim halde tuvaletini evin içerisine yapmiyor, disariya çikiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA