Muratpasa'da Gripin Konseri

Muratpasa Belediyesi’nin 3’üncüsünü gerçeklestirecegi Çevre Festivali’nde, pop-rock grubu Gripin sahne alacak. 14 Mayis Cumartesi günü Adalya Vakfi Engelsiz Kafe yanindaki konser öncesi Belediye Baskani Ümit Uysal da Avrupa Birligi Belediye Baskanlari Iklim ve Enerji Sözlesmesi’ni imzalayacak.

Muratpasa'da Gripin Konseri


Muratpasa Belediyesi’nin "Iklim ve Her Sey" sloganiyla gerçeklestirilecegi Muratpasa 3. Çevre Festivali, Dünya Iklim Günü’nü de içine alan 12-15 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek. Festival, Antalya’nin falez bandinda bulunan çam agaçlariyla kapli, 8 dönümlük Adalya Vakfi Engelsiz Kafe Yasam Alani’nda düzenlenecek.

Festival, 12 Mayis Persembe günü taslar ve geri dönüsüm malzemelerinden yapilan agirliklarla gerçeklestirilecek pilates kursuyla baslayacak. Ilk gün ekoloji atölyeleri çocuklar için oyun ve drama çalismalari, sergilerle devam edecek festivalde gün batarken ‘Iklim Sahnesi’nde Can Özhan’in keman ögrencileri sahne alacak. Saat 20.00’de ise Burcu Bükem Kuru, Bahar Kinis Tuglu ve Ahmet Sait Karabulu’un Suyun Bellegi isimli konseri gerçeklestirilecek.

Festivalde cuma günü, 5 yil önce katledilen doga savunuculari Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun adini tasiyan söylesi alaninda iklim ve tarim, iklim adaleti konulu söylesiler olacak. Festivalde 2’inci gün, metal, plastik sise ve bidon gibi çöpe atilmis malzemelerden ürettikleri enstrümanlar ile müzik yapan Fungistanbul iklim sahnesinde olacak.

Cumartesi ise yazar ve çevre bilimci Buket Uzuner, Iklim ve Edebiyat baslikli söylesisiyle festivalin konugu olacak. Festivalde aksam saatlerinde ise, pop-rock grubu Gripin sahne alacak. Gripin konseri saat 20.00’de baslayacak. Konser öncesi Baskan Uysal da Avrupa Birligi Belediye Baskanlari Iklim ve Enerji Sözlesmesi’ni imzalayacak.

Festivalin son günü, 15 Mayis Pazar ise ‘yesil kimyager’ Fatih Küçükuysaül “Güzelligin Kimyasi” baslikli atölye çalismasi gerçeklestirecek. Festivalde Gizem Okudan Latin Jazz Band sahne alacak.
Kaynak: İHA