Kimsesiz Çocuklarin Sesi Oldu

Devlet korumasinda yetisen ve “Devletin Kizi Lülü” kitabini yazarak kimsesiz çocuklarin duygularina tercüman olan Sevda Akyüz, "Çocuklara sevildigini bilerek, sizde onun hatiralarinin ne kadar degerli oldugunu hissettirin. Çocuklari sarip severek onlara orada oldugunuzu gösterin” dedi.

Kimsesiz Çocuklarin Sesi Oldu
Yozgat’ta 3 aylikken ablasi ve agabeyi ile birlikte devlet korumasi altina alinan Sevda Akyüz, “Devletin Kizi Lülü”, “Hangisi Senin Hikayen” kitaplari ile yetistirme yurdunda yetisen çocuklarin duygu ve hislerini kaleme alarak annelere öneriler sunuyor. Kitaplarinda yetistirme yurdu ve sevgi evlerinde büyüyen çocuklarin duygularini anlatan Akyüz, kardesleri ile birlikte 18 yasina gelene kadar devletin korumasinda devletin sicakligi ile büyüdügünü belirterek, devlete olan vefa borcunu ödemek için yüzlerce çocuk ve anne arasindaki iletisimin güçlenmesi için çaba gösterdigini söyledi.



“Bir çocugun zihni yetiskinlerin biraktigi hatiralar ile doludur”

Sevda Akyüz, çocuk hafizasinda yer alan iletisim notlarinin çocuklarin geleceklerini sekillendirirken kurdugu iletisimin de önemli rol aldigini söyledi.

Akyüz, “Çocuk yuvasi ve yetistirme yuvasinda yasadiklarimi, 18 yil boyunca hissettiklerimi, bana sunulan hizmetler, hasretlerimi, sorgulamalarimi kitaba aktardim. Bir çocugun zihni yetiskinlerin biraktigi hatiralar ile doludur. Çocuk güven ortami arar ve baglanmak ister. Annelerimizin kutsal bir isi vardir. Annesiz büyümüs bir kadin olarak bir çocugun anneye olan ihtiyacini, çocugun hayatina etkisini aktarmak istedim. Gelecekte anne baba olmak istediginde ona rol model olmamasinin zor oldugunu aktarmak istedim” diye konustu.



“Kimsesiz çocuklarin anlasilmasi için mücadele ediyorum”

"Çocugun hafizasi çok nettir ve gelecegini sekillendirir" diyen Akyüz, sunlari kaydetti:

“Kitabimda bir kadinin anne olmak için doguma ihtiyaç olmadan güdüsel bir çocugun yüregine dokunabilecegini ifade ettim. Koruyucu annelerimiz var buna örnek. Duygusal ve zaman anlaminda fedakarliklara ihtiyaç var. Çocuk ögrenecek, anne de ögretecek. Bu nedenle benim gibi annesiz büyümüs insanlarin tecrübesinin önemsenip, ögretilmesini anlatmak istiyorum. Mutlu, gülen, olumlu bakan anne, hayatin tamamen mücadeleden olustugunu çocuklarina aktaran anneler ile daha yasanabilir hayat sunabilirler. Ben kimsesiz çocuklarin anlasilmasi için mücadele ediyorum. Çocuklara sevildigini bilerek, sizde onun hatiralarinin ne kadar degerli oldugunu hissettirin. Çocuklari sarip severek onlara orada oldugunuzu gösterin.”
Kaynak: İHA