Hemsirelik Haftasi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Bashemsiresi Ceylan Özyilmaz, 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi nedeniyle bir açiklama yapti.

Hemsirelik Haftasi
Özyilmaz, Uluslararasi Hemsireler Konseyi’nin (ICN) 2022 yilinda 12-18 Mayis Hemsirelik Haftasi temasini “Hemsireler; Öncü Bir Ses. Küresel Sagligi Güvence Altina Almak için Hemsirelige Yatirim Yapin ve Haklarina Saygi Gösterin” olarak belirledigini söyledi.

Dünyada bugünün ve yarinin saglik sistemlerini birey ve topluluklarin ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde dönüstürmek için hemsirelige yatirim yapilmasi ve yüksek nitelikli bir hemsirelik isgücü olusturulmasi gerektigini belirten Özyilmaz, bu nedenle hemsirelerin haklarinin korumasinin bir ihtiyaç olduguna dikkat çekti.

Salginla mücadele eden saglik çalisanlarinin, hasta güvenligini riske atmayacak sekilde bakim vermesi, fiziksel ve psikolojik sagliklarini sürdürmesi ve özlük haklarina yönelik konularda desteklenmesinin zorunlu hale geldiginin altini çizen Özyilmaz, “Bu baglamda 2022 yili temasina göre degerli meslektaslarimin özlük haklarinin korundugu, islerine saygi duyuldugu ve sagliga siddetin son buldugu bir yil olmasini dilerim. Saglik çalisani olmadan, saglik olmaz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA