Havalar Isindi, Fideye Talep Artti

Denizli’de sicak havayla birlikte ekim zamani gelen fideler, basta çiftçiler olmak üzere kendi yiyecegini yetistirmek isteyenlerden büyük talep gördü.

Havalar Isindi, Fideye Talep Artti


Bahar mevsiminin gelmesi ve havalarin isinmasi ile birlikte fideler de satisa sunulmaya baslandi. Fide ekim zamani olan Nisan sonu ve Mayis ayinin ilk haftasi vatandaslar fide saticilarinda yogunluk olusturdu. Bu yil vatandaslar evlerinin bahçelerinde ya da arazilerinde sebze yetistirmek için yogun ragbet gösteriyor. Üretici ve saticilar, yaz aylarinda balkonlardaki saksilarin ve bahçelerin vazgeçilmezi olan fidelerin geçen yila oranla yüzde 100 oraninda talep gördügünü söylüyor. Buldan’da fide yetistiriciligi yapan Mehmet Atik, geçtigimiz yillara göre vatandaslarin gida üretimi yapmak için fide satin aldigini belirtti.



“Fideler bu yil çok fazla talep gördü”

Buldan Acisu bölgesinde fide yetistiriciligi yapan Mehmet Atik, geçtigimiz yillara göre bu yil fidelerin daha fazla ilgi gördügünü belirtti.

25 yildir fide yetistiriciligi yaptigini söyleyen Mehmet Atik, “Oglum ve esimle birlikte seralarimizda fide yetiriyoruz. Subat ayinda torba ve viyollara ektigimiz tohumlar, Mart gibi yesermeye baslar. Nisan sonu ve Mayis ayinda bu fideler tarlalara, bahçelere dikilir. Seralarimizda patlican, biber, pirasa, karpuz, kavun, kabak, domates, salatalik, feslegen fideleri yetistiriyorum. Bu yil gerçekten de fide fiyatlarinin enflasyona göre artis olmasina ragmen çok fazla talep gördügünü gözlemliyoruz. Insanlar kendi yiyeceklerini kendi yetistirmek istiyorlar. Ben de onlara her yere, baglarina, bahçelerine, saksilara, çuvallara, duvar üstlerine fide dikmelerini söylüyorum. Gelenlere fide bakimlarini ve dikim tekniklerini ögretiyorum. Insanin kendi ürettigi ürünü yemesi çok güzel ve keyifli olur” diye konustu.

Kaynak: İHA