Gençlere Büyük Destek

Ordu’da yasayan 27 yasindaki Oguzhan Ertürk ve Onat Öztürk isimli iki arkadas Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile fide üretim tesisi kurdu. Büyüksehir Belediyesi’nin sagladigi tohum ekme makinasi destegiyle seri üretime de geçen girisimci gençler yillik 1 milyon fide üretimi gerçeklestirerek satisini yapiyor.

Gençlere Büyük Destek
Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in klasik belediyeciligin disina çikarak baslattigi tarim ve hayvancilik hamlesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi’nin projelerinden ve desteklerinden yararlanan onlarca girisimci ve çiftçi, tarim ve hayvancilik faaliyetleri ile hem ülke hem de kendi ekonomilerine katki sunuyor.

Büyüksehir iki genç girisimciye ilham kaynagi oldu

Bu kapsamda Ordu’da yasayan 27 yasindaki Oguzhan Ertürk ve Onat Öztürk birkaç yil önce kendi imkânlari ile fide üretimine basladi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarim ve hayvancilik çalismalarini yakindan takip eden gençler, çalismalarini Büyüksehir Belediyesi ile paylasti. Bunun üzerine Büyüksehir Belediyesi’nin gençlere sagladigi tohum ekme makinasi destegi gençlerin isini kolaylastirdi.

Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile islerini büyüten ve seri üretime geçen gençler yilda 1 milyon adet fide üretim kapasitesine ulasti. Yapilan bu çalisma iki genç girisimcinin yani sira birçok kisiye de gelir sagladi.

“En büyük destekçimiz Ordu Büyüksehir Belediyesi oldu”

Fide üretim isine baslama süreçleri ve yapilan çalismalar hakkinda degerlendirmelerde bulunan girisimci gençlerden Oguzhan Ertürk, amatör olarak basladiklari iste Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile profesyonel bir üretim yaptiklarini söyledi.



Baskandan gençlere büyük destek

Basarili olmalarinda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok önemli destekleri oldugunu aktaran Ertürk, “Birkaç yil önce kendi imkânlarimla fide üretimine basladim. Bunlar küçük kapasitelerde ve amatör üretimlerdi. Tohumlari tek tek elimizle ekiyorduk. Daha sonrasinda Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarima ve genç girisimcilere olan ilgi ve sempatisini gördük, kapilarini çaldik. Büyüksehir Belediyesi olarak bize çok destek oldular. Bizim en büyük ihtiyacimiz olan tohum ekme makinasi konusunda birçok çalismamizda oldugu gibi bize destek oldular. Bu süreçten sonra seri bir ekim çalismasi yaptik. Üretim sürecinde en büyük destekçimiz Büyüksehir Belediyesi’ydi, satis konusunda da yine en önemli destekçimiz onlar oldu ve ilk satisimizi Büyüksehir’e yaptik. Insallah daha da büyüyerek profesyonellesecegiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok tesekkür ederiz” dedi.



“Hedefimiz ülke çapinda çalisma yapmak”

Oguz Ertürk ile birlikte üretim yapan Onat Öztürk ise açiklamalarinda tesis kapasitesini artirarak bölgenin en iyisi olmayi hedeflediklerini belirtti.

“Biz iki girisimci genci dinleyen ve destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok tesekkür ediyoruz’ diyen Öztürk, sunlari kaydetti:

“Suanda yaklasik 1350 metrekare alanda sebze fidesi üretimi yapiyoruz. Biz burada ata tohumundan fide üretiyoruz. Cumhurbaskanimizin ‘yerli tohum yerli tanktan daha degerli’ sözü üzerine bu alana agirlik verdik. Biz iki genç arkadas olarak bu ise basladik. Destek programlarinin kiminden yararlandik kiminden yararlanamadik. Daha sonra Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler ile görüstük. Bize verdigi desteklerle çok mutlu olduk. Insallah biz bu tesisleri daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Ordu’da tekiz, ileride Karadeniz Bölgesinde çok büyük tesis haline gelerek profesyonel isler yapmak istiyoruz. Bizi dinleye ve destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine çok tesekkür ediyoruz”

Gençler ilk satisini Büyüksehir’e yapti

Gençlerin seri üretim sonrasi ürettikleri fidelerin ilk müsterisi de üretim sürecindeki en büyük destekçileri olan Ordu Büyüksehir Belediyesi oldu. Büyüksehir Belediyesi girisimci gençlerden yaklasik 100 bin fide aldi.
Kaynak: İHA