Binali Yildirim 'Toy Beyi' Seçildi

AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Uluslararasi Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Senligi’nde Yörük Türkmenlerin yöresel kiyafetlerini giyerek ‘Toy Beyi’ seçildi. Yildirim, "Dünyada esaret altina girmeyen, kimseyi de esareti altina almayan tek ulus vardir; o da Türk milletidir" dedi.

Binali Yildirim 'Toy Beyi' Seçildi
AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim ve Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, beraberindeki AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz ve milletvekilleriyle birlikte Sariçam ilçesi Mustafalar Mahallesi’nde düzenlenen Uluslararasi Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Senligi’ne katildi.

Senlikte kurulan çadirlari gezip Yörük Türkmenlerle sohbet eden Yildirim, Yörük Türkmenlerin yöresel kiyafetlerini giyerek ‘Toy Beyi’ seçildi.

Senlikte konusan AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Yörük Türkmenlerin örf ve adetlerini yüzyillardir yasattigini belirterek, “Bizi gelecege tasiyacak olan; örf ve adetlerimizi yasatmaktir. Eger böyle olmasaydi, Hazar Denizi ile Aral Gölü etrafinda, Orta Asya bozkirlarinda yasayan Oguzlarin izleri Anadolu’nun her kösesinde yankilanmaz, balkanlara kadar gidemezdi. Yörük kardeslerim ecdadimizin degerlerini bu topraklarda yasatiyor. Kökleri yüzlerce yillara uzanan törelerimizi canli tutuyorlar. Bizler de ecdadimizin emanet ettigi bu topraklara gözümüzün içi gibi bakacagiz” diye konustu.

Türkiye üzerinde hain emelleri olanlara hak ettikleri dersi 2023’te bir kez daha vereceklerini kaydeden Yildirim, söyle devam etti:

“Dünyada esaret altina girmeyen, kimseyi de esareti altina almayan tek ulus vardir; o da Türk milletidir. Bunun için bu topraklarda hesap yapanlarin bir kere degil, bin kere düsünmesi lazim. Bunlar Gezi olaylarinda da milleti birbirine düsürmeye çalistirlar. Millet, lideri Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda gür sesiyle hak ettikleri cevabi kendilerine verdi. Ben o zaman Ulastirma Bakaniydim. Bunlar, ülkeye yol, köprü, havalimani, baraj yapilmasin diyordu. Elhamdülillah yollari da köprüleri de havalimanlarini da tünelleri de yaptik. Yollari böldük, gönülleri birlestirdik.”

Konusmasi sirasinda sesi kisilan Yildirim, “Yörük kardeslerimi görünce nutkum tutuldu” diyerek espri yapti. Yildirim, Ugur Isilak’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan için seslendirdigi müzigin sesinin kisilmasini isteyerek, “Müzigin önüne geçmek için bagiriyorum. Onun önüne geçemeyiz zaten. Ses tonunu biraz küçültelim, olur mu? Beni ‘Toy Beyi’ seçtiniz. Bunun da bir sorumlulugu var. Buraya daha sik gelecegiz, daha sik bulusacagiz. Kim kiminle yol yürürse yürüsün, endiseniz olmasin. Bu topraklarin, bu bayragin gerçek sahibi; aziz Türk milletidir” dedi.



"Özel bir tedbir paketini hayata geçirecegiz"

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci ise Yörük Türkmenlerin, göçer kültürünü devam ettirmek için pek çok sikintiyla ve zorlukla mücadele ettiklerini hatirlatarak, "Bu katlanilan sikintilar kolay degil. Bakanlik olarak biz de bu sikintilari bir nebze hafifletmek için özel bir tedbir paketini hayata geçirecegiz. Bu çerçevede göçerlerin günlük hayatinda ihtiyaç duyduklari izolasyon çadirlarini, günes enerjisi sistemlerini karsilamak için Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi kapsaminda destekleyecegiz. Bunun için 182 göçer ailemiz yasam çadiri, günes enerjisi ve çesitli elektrikli cihazlara sahip olacaklar. 15 göçer ailemize de hayvanlarini daha saglikli sartlarda barindirmalari için çadir agillari hizmetlerine sunacagiz. Hayvan içme suyu tanki konusunda da kendilerine yardimci olacagiz. Meraya ulasim konusunda yeni yollarin insasi ve içme suyu altyapilarini iyilestirmek de önceliklerimiz arasinda olacak” diye konustu.

Tarim ve Orman Bakanligi kapilarinin herkese açik oldugunu söyleyen Bakan Kirisci, “Toprak Mahsulleri Ofisi olarak, küçükbas hayvan üreticilerimize piyasanin oldukça altinda bir fiyatla son 7 ayda yaklasik 14 bin ton arpa dagittik. Her ay 15 ilçemizde 2 bine yakin üreticimiz bu hizmetten faydalaniyor. Ayrica üreticilerimize 20 ila 25 milyon TL maddi destek saglanmis durumda. Tarim ve orman alaninda bizlerden destegini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimi sunuyorum. Kirsalin en önemli aktörlerinden Yörük Türkmen kardeslerimizden gelen her talebimizin basimizin üstünde yeri vardir” dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz da Cumhurbaskani Erdogan’i, 2023 yilinda gelmis geçmis en yüksek oy oraniyla yeniden Cumhurbaskani seçeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA