Yilin Annesine En Tatli Öpücük

Manisa’da otizmli ogluyla birlikte okula gidip dersleri takip eden, 16 yasindaki ogluna hem anne hem de yeri geldiginde ögretmenlik yapan Filiz Biber yilin annesi seçildi. Hürriyetçi Egitim Sen Manisa Subesi tarafindan düzenlenen kahvalti programiyla Filiz Biber’e yilin annesi plaketi ve çiçek takdim edilirken, otizmli Yagiz Biber mutlulugunu annesini öperek gösterdi.

Yilin Annesine En Tatli Öpücük
Her yil Mayis ayinin ikinci pazari kutlanan Anneler Günü öncesinde Hürriyetçi Egitim Sen tarafindan sehirdeki bir otelde düzenlenen kahvalti programiyla yilin annesi seçilen Filiz Biber’e plaket ve çiçek takdim edildi.

“Eli öpülesi anne”

Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü 1. sinif ögrencisi 16 yasindaki otizmli oglu Yagiz Biber ile birlikte her gün okula giden ve bazi derslere ogluyla katilarak dersler hakkinda not tutup anlatan Filiz Biber’i gösterdigi özveri ve fedakarliktan dolayi kutlayan Hürriyetçi Egitim Sen Manisa Sube Baskani Haldun Bilgi, “Sendika olarak her zaman sosyal farkindaligi yüksek bir sendika olmaya özen gösterecek ve bu sekilde devam edecektir. Bütün anneler özeldir ancak bazi anneler vardir ki özellikle özel gereksinimli yavrularimizin anneleri. Onlarin yaptiklari fedakarliklar daha da özeldir. Bu cefakar, fedakâr annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Filiz Hanim bizim için çok önemli. 5-6 aydan beridir görev yaptigim okulda uzaktan uzaga izliyorum. O okuldaki bütün ögrenciler devamsizlik yapti Filiz Hanim bir gün bile okulu asmadi. Her gün Yagiz’la birlikte okula geldi, derslere girdi teneffüslerdeki o güzel diyaloglarini görmenizi isterdim. Hayranlikla izledim. Arkadaslarimla bu durumu paylastim ve ‘Burada yilin annesi var onu bir sekilde onore etmeliyiz’ dedim. Arkadaslarimizla birlikte karar alarak kendisini bütün cefakar, fedakar Türk annesi nezdinde kendisini yilin annesi ilan ediyorum” diyerek Filiz Biber’in elini öptü. Programa telefonla canli baglanti yapan Hürriyetçi Egitim Sen’in Genel Baskani Levent Kuruoglu da Filiz Biber’i tebrik etti.

Konusmalarin ardindan Haldun Bilgi tarafindan Filiz Biber’e plaket ve çiçek takdim edildi.

“Yagiz bizim yasam seklimiz”

Programin ardindan duygularini paylasan ve çok mutlu oldugunu belirterek ödülü tüm otizmli çocuklarin anneleri adina aldigini söyleyen Filiz Biber, Yagiz’in yasam sekilleri oldugunu anlatarak, “Evde sosyal zamanda birlikteyiz ama disarida onunla birlikte olmak çok farkli bir durum. Bütün anne ve babalarin bu duruma dahil olmasi gerektigini düsünüyorum. Birlikte okula gidip geliyoruz. Yagiz derse giriyor ben kendime olusturdugum bir alan olusturuyorum, kitap okuyorum onu bekliyorum. Bazen bazi derslere birlikte giriyoruz. Yagiz endüstriyel otomasyon okuyor. Orada elektrikle ilgili devrelerle ilgili bilmesi gereken konular var. Bazi dersler birebir anlatilabiliyor ama bazi derslerin birebir anlatilmasi zor oluyor, uygulamali bir ders. Orada ben ögreniyorum, elimi kaldirip nasil oldugunu soruyorum sag olsun ögretmenimiz anlatiyor ben ögreniyorum ve Yagiz’a anlatiyorum nasil olmasi gerektigini. Yagiz’in bu alanda özel bir ilgisi var ve bütün bunlarla ugrasmayi ögrenmeyi seviyor. O bölümü Yagiz israrla istedi. Kesinlikle okumak istedigini söyledi.

Aslinda bakildiginda onun çalisabilecegi bir alan degil, zor. Çok dikkat gerektiriyor, makinelerin altina girmesi gerekiyor. Ama bizim orada amacimiz orada tamamen Yagiz’in bütün bunlari yapabilmesi degil, kaynasmasi, ögrenebildigimiz kadar çok sey ögrenmesi ki okulumuz bunu çok güzel sagladi. Onlara çok tesekkür ediyorum. Ögretmenlerimiz ve arkadaslari çok anlayisli” diye konustu.

Özel gereksinimli çocuklari olan ailelerin kesinlikle pes etmemelerini isteyen Filiz Biber, “Bu çocuklar topluma kazandirilabilir. Yagiz’in çok güzel özel yetenekleri var. Teknolojiye çok ilgili bu alanlarda kendisini degerlendiriyoruz ve ayriyeten arka tarafta destekliyoruz” dedi.



“Eslerinizi yalniz birakmayin”

Yagiz’in kendilerine Allah’in bir lütfu oldugunu kaydeden baba Yilmaz Biber ise özellikle özel gereksinimli çocuklarin babalarina seslenerek anneleri yalniz birakmamalarini istedi. Yilmaz Biner sunlari söyledi:

“Oglum 24 aylikken tani konuldu ve o günden bugüne esimle birlikte büyük bir özveri göstererek her zaman yaninda olmaya çalisiyoruz. Yagiz bize Allah’in bir lütfu çünkü ondan çok sey ögreniyoruz. O bizden biz ondan sürekli bir seyler ögreniyoruz. Sürekli paylasim içindeyiz. Onunla o ani paylasmak bizi çok mutlu ediyor. Hayat görüsünüz, bakis açiniz degisiyor. Toplumda hala bu tür çocuklara ön yargiyla bakiyorlar. Buna çok üzülüyoruz. Yargi degil de yardim etseler, ellerinden geldigince destek olsalar bu bizi daha çok mutlu ediyor. Yagiz zaten elinden gelenin fazlasini yapiyor. Zamanini dolu dolu getiriyor hiç bos vakti olmuyor. Sonuçta bununla yasayacak. Yagiz’in bizimle olmasi bizi çok mutlu ediyor. Annesi Filiz Hanim da çok emek veriyor. Zaten emek vermeden hiçbir sey olmuyor. Anne ve baba destek olmali. Sadece anneye bu görev birakilmamali. Babalarin da bu konuda annelere destek olmalari gerekiyor. Ellerinden geleni yapmalari. Annelerin hakki zaten ödenmez. Benim tek ricam kadinlari yalniz birakmasinlar. Zor bir hayat sizleri bekliyor ve üstesinden tek basina gelinmesi çok zor oluyor birlikte üstesinden gelmek çok daha kolay oluyor.”

Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 1. Sinif ögrencisi olan 16 yasindaki otizmli Yagiz Biber ise annesine olan sevgisini onu sürekli öperek gösterdi.
Kaynak: İHA