Van'da Trafik Haftasi Nedeniyle Sürücüler Uyarildi

Van’in merkez Ipekyolu Belediyesi tarafindan ‘7-13 Mayis Trafik Haftasi’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücüler emniyet kemeri ve yaya geçidi hakkinda uyarildi.

Van'da Trafik Haftasi Nedeniyle Sürücüler Uyarildi
Yurt genelinde oldugu gibi Van’da da yaya ve emniyet kemeri farkindaligi olusturmak amaciyla etkinlik düzenlendi.

Kazim Karabekir Caddesi üzerinde yapilan uygulamaya Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Mustafa Samil Görücü, Ilçe Emniyet Müdürü Murat Suçlular katildi.

Burada sürücüleri özellikle emniyet kemeri takmalari ve yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi noktasinda uyarilarda bulunan Kaymakam Aydin ve beraberindekiler, sürücülere brosür dagitti.

Daha sonra uygulama hakkinda gazetecilere açiklamada bulunan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Aydin, hafta boyunca trafik ekiplerinin sahada denetimlerde bulunacagini ifade ederek, “Hayata öncelik ver, yayaya öncelik ver” mottosuyla hareket ediyoruz. Kemerimizi takalim bir hareketine bakar mutluluguyla sürücülerimizden istegimiz emniyet kemerlerini takmalaridir. Emniyet kemerimizi takmamiz durumunda yaralanmali trafik kazalarindan önemli bir ölçüde kurtulmus oluyoruz. Bir diger husus ise uzun bir süredir üzerinde durdugumuz yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesidir. Hayata öncelik verecegiz, yayalara öncelik verecegiz. Hepimiz arabadan indigimiz andan itibaren yayayiz. Arabadan indikten sonra çocuklarimiz, esimiz ve sevdiklerimiz birer yayadir ve yaya geçidinde yayalarin üstünlükleri var. Yaya geçitlerinde yayalarimiz ayaklarini biraktiklari andan itibaren araçlarin durmasi gerekiyor. Buna özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Sürücülerimizin uymasini istiyoruz. Bu çerçevede herkese kazasiz bir yolcuk ve mutlu günler diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA