Ukraynali Ögrenciler Ordu'da

E-Twinning Projesi kapsaminda davet edilen Ukraynali 14 ögrenci Ordu’ya geldi.

Ukraynali Ögrenciler Ordu'da
Ordu ziyareti kapsaminda içerisinde ögretmenlerinde bulundugu 14 ögrenci, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Ziyarette Ukranyali misafirler, Baskan Güler’in Fransa’da düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde katilarak Ukrayna için yaptigi konusmayi bir kez daha dinleme firsati buldular.

Ukraynali ögrenci ve ögretmenler,birçokAvrupa ülkesinin 150 binden fazla yerel yönetiminiilgilendiren veFransa’nin Strasbourg kentinde gerçeklestirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulunda Ukrayna’da yasananlar ile ilgili söz alarak olaylar karsisinda kayitsiz kalinmamasi gerektigini vurguladigi konusma için Baskan Güler’e tesekkür ettiler.

“Umarim baris bir an önce gelir, gözyaslari diner”

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ziyaretlerinden büyük memnuniyet duydugunu belirterek barisin bir an önce gelmesi temennisinde bulundu.

Baskan Güler su sekilde konustu:

“Ayni denizin kiyidasiyiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaniyken Ukrayna ile siki iliskilerimiz oldu, ortak projelerimiz oldu. Hem dogal gaz hem kömür projelerimiz oldu. Bundan sonra da sizinle olan çalismalarimizi sürdürmeyi arzu ediyoruz. Insallah baris da bir an önce gelir, herkesin göz yasi dinmis olur.”
Kaynak: İHA