Türk Dünyasi Bu Gösteride Bulustu

Talas Belediyesi ‘Bahar Etkinlikleri’ çerçevesinde muhtesem bir geceye daha imza atti. Kültür ve Turizm Bakanligi Türk Dünyasi Dans ve Müzik Toplulugunun sahne aldigi organizasyonda yöresel ezgiler seslendirilirken Türk dünyasina özgü figürlerle danslar ve halk oyunlari sergilendi.

Türk Dünyasi Bu Gösteride Bulustu


Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçeklesen etkinlige vatandaslarin ilgisi büyük oldu. Etkinlikte, Türk Dünyasi Dans ve Müzik Toplulugu üyesi sanatçilar Türki Cumhuriyetlerden ve Anadolu’dan birçok seçkin eseri geceye katilanlarla bulusturdu. Türk dünyasindan yöresel dans ve oyunlarin da sergilendigi etkinlikte Anadolu’ya özgü halay ve horon da sahnelendi.

Gecede Kazakistanli sanatçi Semsigül Cagipova tarafindan söylenen Kazakca eserler de izleyenlerden büyük begeni topladi.

“BU KONSER BIR ÇOK GÜZELLIGI TASLANDIRDI”

Etkinligin sonunda sanatçilara çiçek takdim etmek üzere sahneye gelen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, baharla birlikte birçok farkli güzelligi bir arada yasadiklarini belirterek, “Önce Nevruz, ardindan Ramazan, Ramazan Bayrami, 3 Mayis Türkçülük Günü ve bugün Hidirellez. Bütün güzellikleri birlikte yasadik ve bu konser de hepsini taçlandirmis oldu. Çok tesekkür ederim.” dedi.



"BÖYLESINE ÇALISKAN VE VATANPERVER BIR BASKANINIZ OLDUGU IÇIN ÇOK SANSLISINIZ”

Programi sunan Saim Bilen de Baskan Yalçin’in vatanperver bir gayretle güzel islere imza attigini dile getirerek sunlari söyledi: “Atatürk’ün bir sözü var hepimiz biliriz: ‘Vatanini en çok seven görevini en iyi yapandir.’ Böylesine liyakatli, hamiyetli, çaliskan, nitelikli ve vatanperver bir baskaniniz oldugu için çok sanslisiniz. Tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA