Survivor Degil, Izmit

KOCAELI – Kocaeli’nin en islek caddesinde 6 ay önce baslatilan çalismalar hala bitmedi. Pandemide zor günler geçiren esnafi, bu kez de çalismalar vurdu. Vatandas ise çamur içinde alisveris yapiyor.

Survivor Degil, Izmit
Izmit Belediyesi tarafindan yaklasik 6 ay önce Fethiye Caddesi ve çevresinde baslayan çalismalar, üzerinden bayram geçmesine ragmen hala tamamlanamadi. Vatandaslar kis aylarinda çamur içinde, havalarin isinmasiyla da toz içinde yürümek zorunda kaldi. Bozuk yollar sebebiyle vatandas yürümekte zorlanirken, esnaf ise dükkanina girerken tahta palet kullaniyor.

"Esnaf olarak çok magdur durumdayiz"

Esnafin pandemiden etkilendigini ve kisitlamalar kalkar kalkmaz böyle bir çalismaya baslanmasinin dogru olmadigini söyleyen esnaf Ismail Kolayli, "Geçmis yillarda insanlar bu caddeye gelmek için can atarlardi. Sefa Sirmen döneminde bu cadde çok güzel bir sekilde yapilmisti. Izmit’in yeni belediye baskani Fatma Kaplan Hürriyet ise tekrardan yenileme karari aldi. Caddenin yenilemesini çok dogru ama yapilis zamanini çok yanlis buluyorum. Fethiye Caddesi’nde esnaf pandemi döneminde zaten çok sikinti çekti. Bu çalisma pandemi döneminde insanlar evlerindeyken olmaliydi. Çalisma baslayali neredeyse 6 ay oldu. Hala bu cadde kazilmayla mesgul. Çalisma makineleri bos duruyor. Bir gün çalisiliyor üç gün çalisma olmuyor. 6 ayda bitmesi gerekirdi. Müteahhitler 1 ayda sehir kuruyor. 250 metre caddenin onarimi simdiye bitmeliydi. Çalisma çok uzun sürdü. Ne zaman bitecegi hakkinda bir bilgide verilmiyor. Esnaf olarak çok magdur durumdayiz. Bayram öncesi burasi toz toprak içinde kaldi, makineler çalisip durdu. Esnaf burada is yapamadi. Kurban Bayrami’na kadar çalismanin bitmesini ümit ediyorum. Eger Kurban Bayrami da bu sekilde geçerse esnafin durumu bitmis olur. Belediye baskanimizdan burasinin bir an önce toparlanmasini istiyoruz” diye konustu.



"Aylardir bu çalisma devam ediyor"

Bir an önce çalismanin tamamlanmasi gerektigini söyleyen vatandas Engin Karadeniz, “Aylardir bu çalisma devam ediyor. Esnafta magdur durumda. Kisin çamur, yazin toz toprak içinde kaliyor. Esnafin dükkaninin kapisi ve penceresi de açik. Saglik ve hijyen diye hiçbir sey yok. Kimin ne yaptiginin bir önemi yok. Bir daha söylüyorum, kimin ne yaptigi önemli degil, el ele verip bu sorunu bir an önce çözmeleri gerekiyor” cümlelerini kullandi.

"Bizde burasinin bir cazibe merkezini olmak istiyoruz"

Caddenin yenilenmeye ihtiyaç oldugunu söyleyen Ahmet Kahya, “Bu caddelerin yenilenmeye ihtiyaci var. Uzun zamandir bir yenilene yapilmamisti. Tabi bu yenilenme adina bizde esnaf olarak sikintilar çektik. Sabredecegiz, zaman geçtikçe çalisma bitecektir. Bizde burasinin bir cazibe merkezini olmak istiyoruz. Sonuçta bizimde dükkanlarimizin degerleri artacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA