Sivas'ta 'Trafik Haftasi' Kutlandi

Sivas’ta ‘Trafik Haftasi’ kapsaminda bir takim etkinlikler düzenlendi. Emniyet Müdürlügü tarafindan hazirlanan program kent merkezi Tarihi Kongre Lisesi bahçesinde gerçeklestirildi. Programa, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Il Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Sivas Il Jandarma Komutani Albay Idris Tataroglu, polis ekipleri, jandarma ekipleri ve vatandaslar katildi. Vali Ayhan programa gelen çocuklarla yaya geçidinden geçerek balon ve düdük dagitti. Program alanina kurulan Çocuk Trafik Egitim Parkinda çocuklar doyasiya eglendi. Vali Ayhan, alanda bulunan Il Jandarma Trafik ekiplerine ait motosiklete bindi.

Sivas'ta 'Trafik Haftasi' Kutlandi


“Farkli etkinliklerle de bir hafta boyunca devam edecegiz”

Trafik Haftasi kapsaminda konusma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Trafik güvenligini saglamak, saglikli bir karayolu ulasimini saglamak, bir trafik kültürünü benimsetmek amaciyla her yil Mayis ayinin ilk Cumartesi gününü ‘Karayolu Trafik Günü’ ve takip eden hafta da ‘ Karayolu Trafik Haftasi’ olarak kutlanmaktadir, farkli etkinliklerle icra edilmektedir. Bunun temel maksadi da trafik güvenligini saglamak, trafik düzenini saglamak, bir bilinçlendirme ve bilgilendirme yapmak, erken yasta trafik kültürünü benimsetmektir. Bu etkinliklerin temel amaci da budur. Bizde gerek jandarma gerekse emniyet teskilatimizla bugün ayni saatte Sivas’imizin tüm ilçelerinde ve farkli noktalarinda bu konuda bilinçlendirme, bilgilendirme, toplumsal duyarlilik olusturma veya gündeme getirme konusunda kamuoyuyla bunu paylasiyoruz. Farkli etkinliklerle de bir hafta boyunca devam edecegiz, bunu da kamuoyuyla paylasacagiz. Geçmis yillarda çok güzel mottolarimiz vardi yine onlari kullanmaya devam edecegiz. Bunlar ’ Kemerinle yol ver hayata, ‘Kemerim yanimda’, ‘Annem aklimda’, ‘ Yayalar kirmiziçizgimizdir’ gibi mottolarimiz vardi. Bu semede ‘Yayalar Için5 Adimda Güvenli Trafik’ adli mottomuz var. Bunu da bugün çocuklarimizla birlikte kamuoyuyla paylasmis olacagiz. Buradaki temel maksat bugünlerde, böylesi hafalar da çocuklarimizla, vatandaslarimiza trafik kültürünü kazandirmak, bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve can güvenligini ve amal güvenligini temin edebilmektir" dedi.



“Güvenli bir sekilde ulasimimizi saglamis olacagiz”

Bu yilki trafik mottosunu anlatan Vali Ayhan, “Birinci mottomuza baktigimizda ‘ Birinci adimda yaya yolunda ilerle’, ikinci adimimiz ‘ Görünür ol’, üçüncü adimimiz ‘ Trafik isiklarini takip et’, dördüncü adimimizsa ‘ yaya geçidini kullan’, besinci adim ‘Yola odaklan’ bu bes adimi iyi analiz edip yasam felsefesi haline getirdigimizde bizde güvenli bir sekilde ulasimimizi saglamis olacagiz” diye konustu.

Program ‘ Yayalar Için5 Adimda Güvenli Trafik’ pankartiyla toplu fotograf çekiminden ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA