Sehidi Annesi Ve Esi Asker Selamiyla Ugurladi

Adana’nin Kozan ilçesinde trafik kazasinda kaldirildigi hastanede 28 gün sonra sehit düsen Jandarma Uzman Çavus Muharrem Efendi Dündar, Il Jandarma Komutanligi’nda yapilan törenin ardindan memleketine ugurlandi. Sehidi annesi Sultan ve esi Kübra asker selamiyla ugurladi.

Sehidi Annesi Ve Esi Asker Selamiyla Ugurladi
Adana-Kozan karayolu Mansurlu kavsaginda 9 Nisan’da otomobil ile askeri aracin çarpistigi kazada Jandarma Astsubay Çavus Burak Sahin (27) ve Jandarma Uzman Çavus Yusuf Avan (28) sehit düstü. Yarali askerler Muharrem Efendi Dündar, Fuat Bolat ve Ismail Akcin ise Kozan Devlet Hastanesine kaldirildi.

Jandarma Uzman Çavus Muharrem Efendi Dündar, bugün sabah saatlerinde yogun bakima alindigi Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamayarak sehit oldu.

Sehit Dündar için Adana Il Jandarma Komutanligi’nda tören düzenlendi.

Dündar’in naasi cenaze araciyla tören alanina getirildi.

Türk bayragina sarili sehidin naasi, silah arkadaslarinin omuzlarinda tören alanina konuldu.

Bu sirada sehit yakinlarini askerler teskin etmeye çalisti. Saygi durusuyla baslayan törende Adana Il Müftü Yardimcisi Mekki Solmaz, sehit Muharrem Efendi Dündar için dua okudu. Duanin ardindan sehidin annesi Sultan Dündar ve esi Kübra Dündar, sehidin tabutuna sarilarak öptü. Baba Mustafa Dündar ise gözyasi döktü.

Sehit naasi silah arkadaslarinin omuzlarinda cenaze aracina tasindi. Jandarma Uzman Çavus Muharrem Efendi Dündar’in cenazesi topraga verilmek üzere memleketi Yozgat’a ugurlandi.

Törene Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci, Adana Garnizon Komutani Tuggeneral Mustafa Cüneyt Arikan, Adana Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ibrahim Koyuer, Adana Il Jandarma Komutani Albay Taskin Keles ve çok sayida kamu kurum müdürü ile komutanlar katildi.

Kazaya karisan 01 JB 505 plakali otomobilin sürücüsü Mustafa Ç. tutuklanmisti.
Kaynak: İHA