Çiçekçilerde Anneler Günü Mesaisi

Erzincan’da Anneler Günü’ne sayili günler kala çiçekçiler olusacak talebi karsilamak için yogun mesai harciyor.

Çiçekçilerde Anneler Günü Mesaisi
8 Mayis Pazar günü kutlanacak Anneler Günü öncesi en yogun çalisan meslek gruplarindan biri olan çiçekçilerde bu yil önceki yillara nazaran kisitlamalarin da olmamasindan dolayi satislar artarken Anneler Günü’nü kutlamak için çiçek tercih etmeleri çiçekçilerin yüzünü güldürdü.

Erzincan’da bir is merkezinde uzun yillardir çiçekçilik yapan Erdem Demirci satislarin iyi oldugunu, buket tarzi çiçekler ve teraryumlardan ziyade saksi çiçeklerinin ilgi gördügünü söyledi.

Bugüne özel hediye olarak ilk sirada çiçegin geldigini ifade eden Demirci; gül, karanfil, cerbole, orkide, mevsim çiçegi, kir çiçegi, papatya, cipso, soli gibi çesitlerin daha çok ilgi gördügünü de ifade etti.

Çiçekçilik yapan esnafin geneli bu yil toptan çiçek aliminin artisi nedeniyle vitrine yansiyan fiyatin da yüksek oldugunu ancak hediye olarak alindiginda diger ürünlere göre daha uygun oldugunu belirtti.

Çiçekçiler, istek dogrultusunda evlere ya da isyerlerine servis yoluyla çiçekleri teslim ederken, buket ve kama çiçek modellerine göre fiyatlar da degisim gösteriyor.

Çiçekçi esnafi, saksi bitkilerinin 50 TL ile bin 500 TL’ye kadar, diger çiçek fiyatlarinin da 70 TL’den baslayip 600 TL’ye kadar satisa sunuldugunu belirtti.

Kaynak: İHA