Çesme'de Hidirellez Coskusu

Baharin müjdecisi, birligin, beraberligin ve bereketin simgesi “Hidirellez” Çesme’de büyük bir cosku ile kutlandi.

Çesme'de Hidirellez Coskusu


Pandemi nedeniyle 2 yildir kutlanamayan geleneksel Hidirellez için Çesme Belediyesi tarafindan senlik düzenlendi.

5 Mayis aksami Alaçati Çamlikuyu Meydani’nda düzenlenen etkinlikte Roman Band Konseri yüzlerce vatandasi agirladi. Konsere Çesme Belediye Baskani M.Ekrem Oran’in yani sira belediye meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Meydanda ates yakilirken, rengarenk kiyafetleriyle dans eden ekiplerin gösterileri ilgiyle izlendi. Atesin üstünden atlayan vatandaslar Hidirellez gecesinde doyasiya eglenirken, baharin gelisi Alaçati’da bir kez daha coskuyla kutlandi. Baskan Oran vatandaslarla birlikte Hidirellez atesinin üzerinden atladi. Çesmeliler’in Hidirellez’ini kutlayan Oran, “Bizim en büyük dilegimiz, baris, bizim en güzel dilegimiz saglik, bizim en büyük dilegimiz kardeslik. Bütün dünyaya hakim olsun” dedi.

6 Mayis Cuma günü ise Çesme’deli Tekke Plaj Kafe’de hidirellez kutlamalarina devam edildi. Çok sayida vatandasin katildigi kutlamalarda vatandaslara yiyecek ve içecek ikram edildi.

Saat 13.00’de baslayan kutlamalar aksam saatlerine kadar sürerken, DJ Mert Uzunay ve Perküsyonda Zekican Zurnaci, Emrah Yel ve Onur Tabak, kutlamalara katilanlara keyifli saatler yasattilar.
Kaynak: İHA