Annenin Ibretlik Imtihani

Samsun’da 69 yasindaki Sahsenem Arslan, yaklasik 40 yildir yatalak çocuklari ve bacaklari kesilen esine bakiyor.

Annenin Ibretlik Imtihani
Sahsenem ve Yasar Arslan, 1969 yilinda hayatlarini birlestirdi. Çiftin bu evlilikten 5 çocuklari dünyaya geldi. Biri hafif engelli olan çocuklarin 4’ü saglikli olarak dünyaya geldi ancak 3’ü geçirdigi kas hastaligi sonucu yatalak oldu. 4’ü engelli 5 çocuk annesi 69 yasindaki Sahsenem Arslan’in Turan ismindeki yatalak oglu 2020 yilinda hayatini kaybetti. Sahsenem Arslan su anda 2 yatalak çocugu ve 2 bacagi kesilen esine bakmasiyla inanilmaz bir fedakarlik örnegi gösteriyor.

Hakki ödenemez

Fedakar anne, 46 yasindaki Nuran Arslan, 40 yasindaki Nurhan Arslan isimli çocuklarina bakarken en büyük yardimcisi esi Yasar Arslan’in da kisa süre önce seker hastaligindan dolayi ayaklari kesildi. Artik esine yardimci olamadigi için gözyasi döken Yasar Arslan, esinin annelik ve eslik hakkinin ödenemeyecegini söyledi.

40 yildir yatalak olan Nuran Arslan ise annesini çok sevdigini belirterek, sadece annesinin degil tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladi.

“40 yildir çocuklarima bakiyorum, Allah bana güç veriyor”

Hayatinin büyük bölümünü yatalak çocuklarina ve esine bakarak geçirdigini ifade eden Sahsenem Arslan, “3’ü yatalak 1’i de konusma özürlü 4 çocugum vardi. Saglik sorunu olmayan 1 kizim vardi, o evlendi gitti. Yatalak olan oglum ise 2 yil önce vefat etti. Yine de Allah’imiza sükür çocuklarim ve esim hata ama yaradan bana çok bir hastalik vermiyor. Su anda 2 yatalak çocugum ve bacaklari kesilen esime bakiyorum. Hepsinden de memnunum. 40 yildir yatalak çocuklarima bakiyorum. Evlat, çok tatli oluyor. Anneler evlatlarini birakmasinlar. Esimin de seker hastaligindan dolayi ayaklari kesildi. Ben hala onu ayaklarinin üzerinde saniyorum. Esimin ayaklarinin kesildigine alisamadim. Devamli esime sesleniyorum, gelecek saniyorum ama gelemiyor. Tüm bunlara ragmen Allah bana güç veriyor. Çocuklarima da sürekli, ‘Bana dua edin, ben size bakacagim’ diyorum. Onlar da bana dua ediyorlar. Çocuklarimin duasiyla ayakta duruyorum. Buna da sükür. Anneler Günü’nde de herkes annesinin yanina gitsin. Benim kimsem yok. Bütün annelerin Anneler Günü kutlu olsun” dedi.



“Sahsenem’in hakkini kelimelerle anlatamayiz”

Esinin hakkinin ödenemeyecegini vurgulayan Yasar Arslan, “Sahsenem’in bizim üzerimizdeki hakkini kelimelerle anlatamayiz. Vaziyetimiz belli. Yillardir bize bakiyor. Benim ayaklarim kesilmeden önce yine halimiz iyiydi ama ayaklarim kesildikten sonra ona yardim edemez oldum. Haftada 3 gün diyalize gidiyorum. Eve girip çikarken çok zorlaniyoruz. Haberlerde evlatlarini sokaga birakanlari görüyoruz. Böyle kolay evlat birakilmaz. Biz o haberleri görünce kendimiz bu halde olsak da çok üzülüyoruz. Zavalli yavrularin suçu günahi nedir. Sokaga evlat birakacak kadar ne olabilir diye sürekli düsünüyorum. Biz ve kizlarimizin en büyük hayali Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Samsun’a geldiginde bizlere misafir olmasi. Kizlarim ve biz kendisini çok seviyoruz. Dünya gözüyle bir kez onu görmek istiyoruz” diye konustu.

Yillardir yatalak olan Nuran Arslan ise annesinin her gün kendilerine sevgiyle baktigini dile getirerek, “Annemi çok seviyorum. Kendi annem ve sehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Fedakar ve cefakar anne Sahsenem Arslan, tüm Anneler Günü’nü kutlayarak hastalarina bakmak ve güçlü kalmak için herkesten dua istedi.
Kaynak: İHA