Vanli Çiftçilerden Bakan Kisrisci'yi Davet

Van’da bir araya gelen ziraat odalari baskanlari, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’yi kente davet etti.

Vanli Çiftçilerden Bakan Kisrisci'yi Davet
Van Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, 28 Nisan 2022 tarihinde yapildi. Toplantiya Tusba Ziraat Odasi Baskani Hasan Özgökçe, Gürpinar Ziraat Odasi Baskani Faruk Samiloglu, Çaldiran Ziraat Odasi Baskani Nesim Ertopçu, Baskale Ziraat Odasi Baskani Rahmi Askan , Muradiye Ziraat Odasi Genel Sekreteri Üveys Çakan ve Tusba Ziraat Odasi Genel Sekreteri Tayfur Kartal katildi.

Toplantiyla ilgili bir açiklamada bulunan Van Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Hasan Özgökçe, “Toplantida Tarim ve Orman Bakanimiz Vahit Kirisci’yi ilimize davet etme karari alindi ve bu kararla ilgili resmi yaziyi Bakanliga gönderdik” dedi.

Bakanliga gönderilen yazida Bakan Kirisci’ye görevlerinde basarilar dilediklerini belirten Özgökçe, yazinin devaminda ise su ifadelere yer verdiklerini söyledi.

Özgökçe, “Bakanim, yeni görevinizde basarilar dilerim. Sektörün içinden geldiginiz için hem bizler hem de çiftçiler çok sevindi. Sayin Bakanim bizi en çok siz anlarsiniz. Sorunlarimizi, sikintilarimizi ve üretimin hangi kosullarda nasil yapildigini bildiginiz için sorunlarimiza daha kisa sürede çözüm bulacaginizdan çiftçiler olarak çok ümitliyiz. Türkiye Ziraat Odalari Birligi Genel Baskanimiz Sayin Semsi Bayraktar, tarimsal sorunlarimizi ulusal basinda ve sosyal medyada sürekli dile getiriyor. Bizler de yerel basinda ve sosyal medyada ilimizin sorunlarini dile getiriyoruz. Türkiye’deki mera alanlarin yüzde 10’u ilimizde bulunmaktadir. Hayvancilik için uygun sartlara sahip bir il konumundayiz. Yine küçükbas hayvancilikta Türkiye’de ilk siradayiz. Küçükbas hayvan sayimiz yaklasik olarak 3 milyon 600 bin, büyükbas hayvan sayimiz da yaklasik olarak 180 bin civarindadir. Sayin Bakanim, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin sorunlarini birinci agizdan dinlemenizi istiyoruz. Van Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu ve Vanli tüm çiftçilerimiz adina sizleri küçükbas hayvancilik bölgesi olan güzel ilimizde agirlamak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA