TDED Erzurum'dan Anneler Günü Programi

Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi (TDED) Erzurum Subesi Kadin Komisyonu tarafindan Anneler Günü münasebetiyle “En Güzel Siir Anne” programi gerçeklestirildi.

TDED Erzurum'dan Anneler Günü Programi
Programa genç kizlar ve anneleri katildi.

Türk edebiyatindan en güzel anne siirlerinin okundugu programda Sehit Murat Ellik’in annesi Züleyha Ellik programin onur konugu oldu. Sehit annesi olan Züleyha Ellik oglunun sehit oldugu gün yasadigi duygulari anlatirken hem kendisi hem salondaki konuklar gözyaslarina hâkim olamadi. Züleyha Ellik programa kendisini davet eden TDED Erzurum Kadin Komisyonu Baskani Istek Bulut’a, komisyon üyelerine ve salonu dolduran kizlar ve annelerine tesekkür etti.

Programda bir konusma yapan TDED Erzurum Kadin Komisyonu Baskani istek Bulut, yeryüzünde yazilmis en güzel siirin annelerin bizzat kendisinin oldugunu söyleyerek basta sehit anneler, sehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladiklarini ifade etti.

TDED Erzurum Kadin Komisyonu Baskani Istek Bulut sözlerine söyle devam etti: “Kadina bahsedilip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin basinda Annelik gelmektedir. Anne olabilmek ve bu meziyetle donatilmak ne kadar güzel bir duygudur, siirlerin en güzelidir annelik. Bizim inancimizda cennet kelimesinin yanina “anne” kelimesi bir serlevha olarak asilidir. Saglam bir toplum ancak temelleri saglam atilmis aile yapisiyla mümkündür. Analarimiz dilimizin ögreticisidir. Hayati bize tanitanlardir. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi ögretmenlerimizdir. Dünyadaki tüm milletlerde oldugu gibi Türk milletinde de hemen her sairin bir “anne” siiri vardir. Toplumlari, milleti var eden en önemli unsurlardan biri olan dil, en çok anneler araciligiyla yasar, çocuklar annelerinden ögrenir dili. Güzel Türkçemizi de koruyup yasatanlarin basinda annelerimiz vardir: Siirleriyle, manileriyle, türküleriyle, bilmeceleriyle, ninnileriyle, dua ve yakarislariyla Bugün siirlerle annelerimizi andik. Programimiza onur konugu olarak davet ettigimiz sehit annemize bilhassa tesekkür ediyorum. Programimiza katilan tüm müstakbel anneler olan genç kizlarimiza ve sevgili annelerine, programin hazirlanmasinda emek veren TDED Erzurum Kadin Komisyonumuzun birbirinden kiymetli üyelerine, arkadaslarima tesekkür ediyorum.”

Program sonunda Istek Bulut sehit annesi Züleyha Ellik’e çiçek takdim etti. TDED Komisyon üyeleri de programa katilan annelere çam sakizi çoban armagani hediyeler verdiler. Günün hatirasina çekilen fotografla program sona erdi.
Kaynak: İHA