Dolandiricilardan Müstehcen Tuzak

DENIZLI – Denizli’den uygun fiyata ilana verilen arizali araç için Çorum’dan gelen alici, hayatinin sokunu yasadi. Hem araçtan hem de parasindan olan alici, parasini talep ettigi süpheliler tarafindan numarasi müstehcen sitelerde paylasilinca basina gelmeyen kalmadi.

Dolandiricilardan Müstehcen Tuzak


Çorum’da oto tamirciligi yapan Ö.K., sosyal medyada gezinirken motor arizasi nedeniyle Denizli’den uygun fiyata ilana verilen pikap araci fark etti. Piyasa degeri 100 bin TL civarinda olan pikabi almak için D.D. ile irtibata geçen Ö.K., pazarlik yaparak fiyatini 45 bin TL’den 40 bin TL’ye indirttigi araci almak için 3 bin TL’ye oto kurtarici kiralayip 725 kilometrelik yoldan geldi.

Özellikle 23 Nisan’i tercih ettiler

Araca çok talip varmis gibi gösterilip 23 Nisan resmi tatilinde Denizli’ye davet edilen Ö.K., araci teslim alip sonraki ilk is gününde alim satim yapmayi planladi. Ilanda gösterilen beyaz renkli pikap yerine gri renkli bir baskasi gösterilen ve aracin ayni zamanda icralik da oldugunu ögrenen Ö.K., bir ara alisveristen vazgeçmek istese de D.D. ve arkadasi U.H. ile daha sonrada U.H’nin annesi oldugunu ögrendigi A.D.’nin telkinleri sonucu 40 bin TL’yi ödedi.

Polisin düzenledigi tutanakla araci otoparktan teslim alan Ö.K., pikabi çekiciye yükleyip Çorum’a dogru çiktiginda hayatinin sokunu yasadi.

Giden parasindan çok yasadiklarina üzüldü

Daha yarim saat yol gitmeden Denizli çikisindaki uygulama noktasinda durdurulan çekicideki pikap, alici ve satici arasinda anlasmazlik oldugu gerekçesiyle indirilerek yeniden otoparka çekildi. Resmi tatil oldugu için her hangi bir islem yaptiramayan Ö.K., saticilardan parasini geri vermelerini istedi. Parasini alamayan Ö.K., saatler sonra hem kendisi hem de çekici soförü F.M.’ye ait cep numaralarinin müstehcen ve icralik araç alim satim sitelerinde paylasildigini görünce neye ugradigini sasirdi. Geçen 12 günde telefonlari hiç susmayan, ailesi ve is çevresine dahi basina gelenleri anlatmakta güçlük çeken Ö.K., kendisini hem rencide eden hem de parasini vermeyen süphelilerden sikayetçi oldu.
Kaynak: İHA