Pamukkale'de Bayram Bereketi

Ramazan Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistlerin tercih ettigi önemli noktalardan biri de Pamukkale oldu.

Pamukkale'de Bayram Bereketi


UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenleri, sifa kaynagi kirmizi suyu ile Karahayit ve tarihi yapilariyla Pamukkale her dönem revaçta olan bir ilçe. Özellikle hafta sonu ile birlesen Ramazan Bayrami boyunca hem yasamlarini kentte sürdüren hem de sehir disindan gelenlerin tercihi Pamukkale oldu. Dünyaca ünlü travertenleri görmek ve sifali sularla dolu havuzlara girmek için gelen yerli ve yabanci turistler Pamukkale’yi tercih etti. Kimileri de Pamukkale travertenlerinin eteklerinde yer alan Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesislerinde zaman geçirmeyi tercih etti. Gölette bulunan balik ve ördekleri beslemeyi tercih eden turistlerin bazilari da kano turuna çikti. Pamukkale’nin yeni bulusma noktasi olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani da ragbet gören yerlerden oldu. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani unvanina sahip olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani da on binlerce turisti agirladi. Dag kizagi, zipline gibi bölümleriyle macera severlerin gözdesi olan Seyir Tepesi, kenti farkli bir açidan görmek isteyenlerin de ugrak noktasi oldu. Çocuklarin eglenceli zaman geçirebilecekleri oyun alanlarinin da olmasi vatandaslarin ilgisini çekmesine neden oluyor. Ramazan Bayrami tatilinde Pamukkale’ye gelen vatandaslar, ilçeye hayran kaldi.

Pamukkale’ye Aydin’dan gelen Mehmet Bayram, “Pamukkale çok güzel. Denizli turizm açisindan da bir marka halinde. Hem Pamukkale hem de Seyir Tepesi’ni çok begendim. Pamukkale’yi güzellestiren Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Herkesin buraya gelip buralari gezmesini tavsiye ediyorum” dedi.



Aydin Incirliova’dan gelen Melike Berkner ise “Daha önce de gelmistik. Bir kez daha gelmek istedik. Güzel bir mevsimde geldigimizi düsünüyorum. Pamukkale her zaman çok güzeldi, simdi de güzel. Belediye hizmetlerini de begendim. Herkese çok tesekkür ederim” diye konustu.



Balikesir’den gelen Kader Sahin, Pamukkale’ye kizinin dersi için geldiklerini söyleyerek, “Bu vesile ile Pamukkale’ye gelmek bizi mutlu etti. Çok begendim. Sifali sulara ayaklarimizi sokma imkani bulduk. Pamukkale’yi çok begendim” dedi.



Denizlili Hasan Dönmez, Ramazan Bayrami tatilinde Seyir Tepesi’nde bir kez daha geldiklerini ifade ederek, “Burasi çok güzel. Sehir manzarasi buradan çok farkli görünüyor. Çesitli etkinlikler yapilabiliyor. Çok güzel bir kompleks olmus. Oldukça büyük ve birçok etabi var. Burada iyi vakit geçiriyoruz. Yapiminda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.



Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ise ilçenin hem tarihi hem de dogal güzelliklerin bulunduguna dikkat çekerek, “Pamukkale’miz her dönem oldugu gibi yerli ve yabanci turistleri agiliyor. Özellikle Ramazan Bayrami tatili döneminde ülkemizin dört bir yanindan vatandaslarimizi ilçemize bekliyoruz. Pamukkale travertenlerini yani sira termal sifali sulari ve Seyir Tepesi ile Pamukkale her zaman görülmeye degen bir ilçe konumunda. Seyir Tepesi Sehir Ormani ise hem muhtesem Denizli manzarasi, hem de 7’den 70’e herkesin farkli zaman geçirebilecegi bölümleriyle misafirlerini agirliyor. Pamukkale her mevsim güzelligini cömertçe bizlerle paylasiyor. Ramazan Bayraminin üçüncü günü bayta olmak üzere yilin her döneminde yerli ve yabanci turistlerle Denizli’mizde yasayan herkesi Pamukkale’mizde misafir etmekten onur duyacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA