Okul Öncesinde Matematik Seferberligi

Diyarbakir’da okul öncesi ögretmenlerinden eTwinning projesi ile matematige büyük destek veriliyor.

Okul Öncesinde Matematik Seferberligi
Kuruculugunu Yenisehir 24 Kasim Ilkokulu okul öncesi ögretmeni Fatma Pamuk Tufan ve özel bir okul ögretmenlerinden Gülten Pamuk’un yaptigi, amacinin okul öncesinde matematik becerilerinin eglenerek kazandirilmasi olan ’Mat Mat Matematik Eglenerek Ögrendik’ eTwinning projesi çesitli etkinliklerle sona yaklasiyor. Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Ukrayna ve Letonya’dan ögretmenlerle etkinlikler planlanarak uygulamaya geçirildi. Projede sayi, nesne eslestirme, toplama ve çikarma islemleri ögretmenler tarafindan hazirlanan oyun materyalleri ile ögretilirken, yapilan teknoloji oyunlariyla da konular pekistirildi.

Okul öncesi ögretmeni Fatma Pamuk Tufan, proje sayesinde ögrencilerin matematige ilgisinin arttigini ve böylelikle derse büyük katki sunduklarini söyledi.

Tufan, "Proje final ürünü olarak tüm ortaklarimizin katilimi ile proje sarkimizi yazip, profesyonel bir sekilde besteleyip, klibini olusturduk. Bunun yani sira projemize ait yine tüm ortaklarin birlikte yazdigi bir hikaye kitabimiz da var" dedi.

Kaynak: İHA