Karatay'daki Lavanta Bahçeleri 400 Bin Metrekare Büyüklüge Ulasti

Konya’nin Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan Lavanta Bahçeleri son projelerle 400 bin metrekare büyüklüge ulasti.

Karatay'daki Lavanta Bahçeleri 400 Bin Metrekare Büyüklüge Ulasti
Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Lavanta Bahçesindeki çalismalari inceledi. Baskan Kilca, belediye baskan yardimcilarinin da eslik ettigi incelemede genisletilen alan hakkinda bilgi aldi. Baskan Hasan Kilca, belediye olarak sürdürdükleri genisletme çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte ilçenin çehresinin degisecegini söyledi.

Karatay Lavanta Bahçesinin ilçeye farkli bir hava kattigini belirten Hasan Kilca, “Farkli zenginlikler ve pek çok essiz güzellige sahip bir ilçede yasiyoruz. Bu güzellige güzellik katmak için Karatay Belediyesi olarak bizler de 2019’da Karatay’imiza Karatay Lavanta Bahçemizi kazandirmistik. Kisa sürede bu bahçemiz, hem Konyali hemsehrilerimizin hem de Türkiye’nin birçok sehrinden gelen on binlerde misafirimizin yeni gözdesi ve tercihi oldu. Lavanta Bahçemiz; kokusu ve güzel görüntüsüyle ilçemizi süslüyor ve Karatay’a bambaska bir hava katiyor. 2019’da 90 bin metrekarelik alana 90 binden fazla Lavanta fidesi ekerek olusturdugumuz Karatay Lavanta Bahçesi’ne geçtigimiz aylarda 250 bin metrekarelik yeni bir alan daha ekleyerek bu alana 200 bin lavanta fidesi daha ektik. Bu çalismamizla Karatay Lavanta Bahçesi’nin genisligi tam dört katina çikti ve toplamda 340 bin metrekarelik bir büyüklüge ulasmis oldu. Bu alanlara yeni dikilen fidelerimizin de büyümesiyle birlikte buralarin manzarasi daha güzellesecek ve görsel sölen yasatacak. Yine Ismil Mahallemizde Karatay Termal Tatil Köyümüzün hemen yani basinda 60 bin metrekarelik alana da yeni bir Lavanta Bahçesi kazandiriyoruz. Böylelikle Lavanta Bahçelerimizi, genislettigimiz bahçemiz ve yeni bahçemizle birlikte toplamda 400 bin metrekarelik bir alana yaymis olduk. Karatay Belediyesi olarak bos alanlari böyle güzel projelerle degerlendiriyoruz. Ayni zamanda Karatayli üreticilerin dikkatini de lavantaya çekmek istiyoruz. Katma degeri yüksek olan bu bitki ekonomiye de katki sunacak. Geçtigimiz yaz aylarinda oldugu gibi bu yaz da tüm misafirlerimizi bahçemizdeki sölene davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA