Ermenistan'da Hükümet Karsiti Protestolar Devam Ediyor

Ermenistan’da, Basbakan Nikol Pasinyan’in istifasini isteyen göstericiler baskent Erivan’da protesto düzenledi.

Ermenistan’da, Basbakan Nikol Pasinyan’in istifasini isteyen muhalifler, 1 Mayis’tan bu yana gösterilerine devam ediyor. Baskent Erivan’daki en kritik baglanti noktalarindan olan Kiev Köprüsü’nü kamyonlarla araç trafigine kapatan göstericiler, parlamento binasina yakin caddelerde çöp konteynerleri ile barikat kurdu. Erivan’in önemli çevre yolu baglantilarinda trafik durdu. Polisin müdahale ettigi gösterilerde, onlarca protestocunun gözaltina alindigi belirtildi.

Ermenistan muhalefeti, Pasinyan’in Daglik Karabag topraklarini teslim ettigini belirterek ve dis politikada teslimiyetçi bir tutum sergiledigi gerekçesiyle "Vatana ihanet" suçundan yargilanmasini talep ediyor. Ermenistan savciligina basvuru yapan muhalifler ayni zamanda Pasinyan’in istifasini istiyor. 1 Mayis tarihinden itibaren "Sivil itaatsizlik" eylemlerine baslayan muhalifler, talepleri karsilanana kadar gösterilerine devam edeceklerini açikladi.

Ermenistan’da dün düzenlenen hükümet karsiti gösterilerde 200’den fazla kisi gözaltina alinmis, kisa bir süre sonra serbest birakilmisti.
Kaynak: İHA