Baskentteki Çati Yangini Panige Sebep Oldu

Ankara’da bir binanin terasinda mangal yakilmasi nedeniyle çati kisminda yangin çiktigi ileri sürüldü. Yangin çevre sakinlerinin büyük panik yasamasina sebep olurken, çatiyi saran alevler itfaiye ekipleri tarafindan kontrol altina alinarak söndürüldü.

Baskentteki Çati Yangini Panige Sebep Oldu
Olay, Keçiören ilçesine bagli Etlik Mahallesi’nde meydana geldi. Iddialara göre, “Boyacioglu” isimli apartmanin terasinda mangal yakilmasi nedeniyle çati kisminda yangin çikti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis, saglik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Içerisindeki vatandaslarin hizla tahliye edildigi binanin çatisini saran alevler, çevre güvenliginin de saglanmasinin ardindan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrollü bir sekilde söndürüldü. Metrelerce yükselen alevler ve dumanlar vatandaslarin korku dolu anlar yasamasina sebep olurken, olayda sans eseri can kaybi, yaralanma ya da dumandan ötürü zehirlenme meydana gelmedi. Konuyla ilgili inceleme basaltiligi belirtildi.

“Bir anlik panikle kendimizi disariya attik”

Binanin çatisinin yarisinin yandigini söyleyen Hasan Çelikus ise, “Evdeydik, birden kapi çaldi. ‘Çatiniz yaniyor’ dediler. Bir anlik panikle kendimizi disariya attik. Evin etrafindan dolanip arka taraftan baktik. Çatinin yarisi komple yanmisti. Allah’tan bizim bulundugumuz kisma gelmemis. ‘Arabani yukari çek’ dediler. Arabayi yukariya çektim. Ardindan itfaiye ekipleri geldi. Yangini söndürmeye basladilar. Kimi mangal yakildigi için, kimi semaverden dolayi çikti diyor. Alevler çatida baya büyüktü. Asagi siçramadi Allah’tan. Itfaiye ekipleri hemen gelerek olaya müdahale ettiler. Biz de gerekeni yaptik. Maddi kayip var. Can kaybi ve yarali yok” ifadelerini kullandi.

“Hayatimda gördügüm en büyük yangindi”

Olayin taniklarinda Kivanç Çakir, alevlerin çok büyük oldugunu belirterek, “Kardesim yangin çikti diye yanima geldi. Disariya çiktim. Yangini gördüm. Herkesi disariya çikardik. Alevler baya büyüktü. Sonra itfaiyeciler geldi, yangini söndürdü. Buradaki arabalar sikinti olmustu biraz. Onlari baska bir yere çektik. Sonra da Ambulans geldi. Yangin, yarim saat ya da 45 dakika kadar sürdü. Hayatimda gördügüm en büyük yangindi. Çatidan çikti yangin. ‘Mangaldan çikti’ diyorlar” dedi.

Kaynak: İHA