Acili Aileler 'Idam' Istedi

Balikesir’de 16 yil önce islenen cinayete kurban giden 10 yasindaki Büsra Karabacak ve Tugçe Yildirim’in ölümüyle ilgili geçen hafta verilen cezalarin ardindan acili aileler çocuklarinin mezarinda hem bayramlasti hem de içlerini döktü. Zanlilardan 2’si müebbet hapis cezasi alirken, 2’sinin beraat etmesi acili ailelerin yürek sizisini dindirmezken, gözyaslari dinmeyen aileler ’idam’ istedi.

Acili Aileler 'Idam' Istedi
Savastepe ilçesi kirsal Karacalar Mahallesi’nde 21 Mart 2006’da okula giderken kaybolan teyze kizlari Büsra Karabacak ile Tugçe Yildirim’in cesetleri 44 gün sonra Çamurlu Mahallesi yakinlarindaki bir menfezde posete sarili olarak bulunmustu. Karabacak ile Yildirim’i öldürdükleri süphesiyle 11 yil aradan sonra S.Y., A.Y., Y.E., A.Ç. Izmir’de 8 Eylül 2017’de gözaltina alinmis, süpheliler çikarildiklari mahkemece tutuklanmis, 21 Ekim 2017’de çocuklarin tirnak arasindan alinan DNA örneklerinin uyusmamasi üzerine tahliye edilmislerdi. Ailelerin itirazlari ve DNA örneklerinin baska bir kuruma yaptirilmasinin ardindan serbest birakilan zanlilardan 2’si 7 Haziran’daki durusmada yeniden tutuklanmisti. Görülen karar davasi sonrasinda ise, S.A. ile A.A. müebbet hapis cezasi alirken, tutuksuz yargilanan Y.E. ve A.Ç.’ye ise beraat karari çikti.

Ayse Yildirim: "Kizim yasasaydi 26 yasinda olacakti"

Kararin açiklanmasinin ardindan çocuklarinin mezarlarina giden Anne Hanife Karabacak, Baba Mustafa Karabacak ve diger anne Ayse Yildirim, çocuklarinin kabrini ziyaret etti. Gözyaslarini tutamayan Ayse Yildirim, "16 sene oldu. Dolu dolu 16 sene. Su çocugumuzun mezarina gelmeye biz utaniyoruz. Simdi yeni mahkememiz bitti. 4 süpheli vardi, 2’si müebbet, ben daha hala üzüntülüyüm. Çünkü ikisi girdi, üç tanesi disarida. Daha belki de daha fazlasi disari. Bunlarin hepsini içeri almadilar. Biz mahkeme sonucu sinir krizi geçirmisiz orada. Adamlarin hiç sesleri çikmiyor. Biz Karacalar Köyünü tanimiyoruz, bilmiyoruz, Biz çocuklari tanimiyoruz, aileleri tanimiyoruz diyorlar. Karacalar köyünü tanimiyorlar ama ’Halit Yildirim’in evin önüne geçti mi çocuklar’ diye soruyor hakime. Nereden biliyor o zaman Karacalar Köyü’ne gelmediysen? Niye? A.Ç., Y.E. Niye alinmadi? DNA’si daha farkli biri var çocuklarin tirnagi arasinda. Niye bu bulunmadi? Niye ben bu devlete güvenmeyecegim? Kime güvenecegim? Adli tipin hatasini niye düzeltmediler? Böyle kanun olmaz. Ben bu kanunu böyle karsiyim. Bu katillere idam karari gerekli. Idam karari yaptiktan sonra benim gözümle görmem lazim bunlari idam ettiklerini. Bizim bu çocuklarimizin yeri burasi miydi? Bizim bu çocuklarimiz okuldaydi yeri. Genç kiz olacaklardi, kadin olacaklardi su anda. Onlar gibi hain mi olacakti bizim çocuklarimiz? Bugün yasasaydi benim kizim 26 yasinda olacakti. Genç arkadaslarini gördüm mü ben çok üzülüyorum. Su dakikadan itibaren. Yetkililerden ben istedigim daha hala DNA’si var çocuklarimizin tirnagi arasinda. Daha hala bulunamadi. Bunu istiyorum ben. Bizim çocuklarimizi okula diye kandirdilar. Çocuklarimizin iyi niyetini kullandilar bunlar. Karacalar köyüne gelmedik diyorlar. Karacalar köyüne bunlar gelmisler. Ben en basindan beri bu isin içinde bir de kadin var diyoruz zaten" dedi.



Hanife Karabacak: "Kizimin kokusunu topragin altindan duyuyorum"

Hanife Karabacak ise idam konusuna vurgu yapti. Karabacak, "16 yili geride biraktik. Bu adalet, adalet degil. Iki tane çocuga öldürüyorlar. Iki çocuk suçlu duruma düsüyor ama çocuklari öldürenler geziyor. Birakiliyor. Iki tanesi tutuklandi. Geride üç tane daha var. Belki gerisi de var. Niye tutuklanmadi? Bizim çocugumuzu alan, kandiran kisi Y.E.’dir. A.Ç., Karacalar’a gelmemisler ya. O çocuklarin gittigi yolu nereden biliyorsun? Niye soruyorsun? Halit Yildirim’in evinin yanindan geçtiler mi diye soruyor? Halit Yildirim’i nereden biliyor? Bizim avukatimiz hiçbir kurus almadan bizim çocuklarimiz kucaginda tasidi. Antalya Barosundan Ibrahim Erenci sahip çikti. Balikesir Barosu’nda hiç avukat muydu? Idamlar olsun ki kimse kimsenin çocuguna elini uzatmasin. Yani herkes duysun bunlarin idam oldugunu. Yani onlarin orada yiyip içmeye haklari yok. Bizim çocuklarimiz toprakta çürüdü gitti. Ben çocugumun kokusunu topraktan duyuyorum. Benim çocugum yasasaydi 26 yasinda olacakti. Bizim çocuklarimiza arkadaslarindan ayirdilar. Üç kardesi birbirinden ayirdilar. Kimsenin hakki yoktu. Bayramlar geliyor, bayramlari hiç istemiyoruz çünkü yok. Bir tarafimiz yok" dedi.



Mustafa Karabacak: "Bunlar 5’li çete"

Baba Mustafa Karabacak, "Adalet, adalet, adalet. Ama adalet su an tam yerini bulmadi. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden adalet istiyoruz. Hiç olmazsa bu çocuklar için geride kalan süpheli sahislarin da en agir sekilde yakalanip cezalarini çekmesini istiyoruz. Bunlar besli çete. Hepsi de sapik. Kardesim 10 yasindaki çocuktan ne istediniz? Öglen yemegini yiyip egitime devam eden bir çocugun önünü kesip de bir araca alip en son Karacalar’da baslayip çamurlu köyünde bir menfezle bitti. Amaç neydi? Emeliniz neydi? Ne oldu? Yazik günah degil mi? Bizi ve Türk halkini bu kadar üzdünüz. Lanetler olsun, serefsizler insan denmez onlara. Hain. Büsra cuma dogdu. Cumaya denk geldi. Topraga konmasi da bir cumaya denk geldi çocuklarin. 2022 Nisan’inda 22’si. Davanin karar günü de cumaya denk geldi. Yani bu büyük bir tesadüf olamaz. Evet. Demek ki Cenabi Allah öyle bir hayirli bir günde denk getirdi hepsini. Ardi adina üç cuma sonucunda Cenabi Allah bunlari sefaatçi olacak. Insallah Allah’im mekanlari cennet olsun. Bu kalan kisilerin de yakalanmasini, özellikle de müebbet ceza alanlarin idamlarini istiyoruz. Su vaziyete bunlarin asilip gerçekten idam edilerek Türk halki kamuoyunda izlesin. Kimsenin çoluguna çocuguna böyle bir niyette bulunmasin. idamini biz de istiyoruz Fakat geride kalan Y.E., A.Ç. var. Bir tane de süpheli, bir tanik. Su an tespit edilmeyen daha geride 3 tane daha olayla ilgili kisi var. Bu isin eylemcisi var, azmettiricisi var. Biz onlarin da en agir sekilde alip cezayi alip da cezaevine girmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA