Van'da Haziran Dolu Dolu Geçecek

Van Büyüksehir Belediyesi, haziran ayinda 2 festival ve birbirinden güzel kültür sanat etkinliklerini Vanlilar ile bulusturacak.

Van'da Haziran Dolu Dolu Geçecek
Van Büyüksehir Belediyesi, hazirlamis oldugu kültür sanat takvimiyle her ay birbirinden farkli etkinlikler düzenliyor. Olusturulan kültür sanat takvimiyle yine haziran ayinda; festivaller, siir programlari, sinema gösterimleri, seminerler, sergiler, doga yürüyüsleri ve kadin programlari düzenlenecek.

2 festival yapilacak

Kentin gastronomisi, yemek ve mutfak kültürünü canlandirmak amaciyla Kültür Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan 1-3 Haziran tarihleri arasinda 1. Gastronomi Festivali düzenlenecek. Ipekyolu ilçesi Van Müzesi alaninda yapilacak festivale 5 ülke ve Türkiye’nin çesitli illerinden 70 asçi katilacak. 3 gün sürecek festivalde Türk mutfaginda Van yemekleri tanitilarak, yemek yapma yarismalari düzenlenecek.

Yine dünyada sadece Van Gölü’nde yasayan ve her yil üremek için mayis ile temmuz aylari arasinda tatli su agizlarina göç eden inci kefalinin yolculugu için 3-5 Haziran tarihlerinde Ercis Balik Göçü Festivali yapilacak. Festival bünyesinde 4 Haziran günü Ercis’te Mümin Sarikaya konser verecek.

Van’da ilk kez maraton düzenleniyor

Van Büyüksehir Belediyesi, 1. Van Denizi Yari Maratonu ve Halk Kosusu’nu düzenliyor. Kent tanitimina büyük katki saglayacak 1. Van Denizi Yari Maratonu ve Halk Kosusu, 12 Haziran’da yapilacak. Yarismaya Türkiye’nin çesitli illerinden yaklasik 2 bin kisi katilacak.

Programlarin tamaminda sehir merkezinden ücretsiz servis imkâni saglanacagi bildirildi.

Kaynak: İHA