Hasere Ile Mücadele Araliksiz Devam Ediyor

Balikesir’in Ayvalik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan larva döneminde baslatilan hasere ile mücadele 12 ay boyunca araliksiz sürdürülüyor. Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Bahçe, balkon gibi yerlerde uzun süre açikta su birakmamanizi ve çöplerinizi çöp poseti ile atmanizi rica ederiz” çagrisinda bulundu.

Hasere Ile Mücadele Araliksiz Devam Ediyor
Havalar isinmadan, yumurtlama dönemi baslamadan, kis aylarinda kanalizasyon ve logarlarda sicak sisleme (dumanlama) yapilarak saklanan hasere ile mücadele yürütülüyor.

Havalarin isinmasiyla dere, havuz, durgun sular, kuyular, su birikintilerinde larva ilaçlama çalismalarinin yapildigini belirten müdürlük yetkilileri, uçkunla mücadelenin de kesintisiz sürdürüldügünü hatirlatti.

Ayvalik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü, larva, uçkunlar için yesil alan ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalismalarinin da program hava kosullari uygun oldugu sürece devam edecegin duyurdu.

Bahar ayi ve ardindan sicaklarin bastirmasiyla birlikte larva üremesinin önüne geçilmesinin hedeflendigini belirten Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Her gün kis aylarinda özellikle kapali ve sulak alanlarda üremenin engellenmesi için larva mücadelesi gerçeklestirdik. Bu amaçla Ayvalik’ta kis aylari için potansiyel üreme alanlari belirlenip haritalandirildi. Kent genelinde çesitli bölgelerde ekipler tarafindan yapilan kontrollerle yeni potansiyel üreme alanlari da tespit edildi. Bu bölgelerde çalismalar kis aylarinda program dahilinde gerçeklesti. Havalarin isinmasiyla dere, havuz, durgun sular, kuyular, su birikintilerinde larva ilaçlama çalismalari ekiplerimiz tarafindan yapilmaya baslandi. Uçkunla mücadele de kesintisiz sürmektedir” dedi.

Kaynak: İHA