Elbistan Belediyesi, Yerel E-Ticaret Platformu Kurdu

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesindeki tüm sektörlerdeki firmalarin kendisine yer bulacagi ‘elbistanburada’ adli yerel e-ticaret platformunu hayata geçirildi.

Elbistan Belediyesi, Yerel E-Ticaret Platformu Kurdu
Elbistan Belediyesi, kentte faaliyet gösteren firmalari özellikle pandemi sürecinde yildizi parlayan online alisveris dünyasina dahil etmek için özgün bir e-ticaret platformu kurdu. ‘elbistanburada’ adiyla hayata geçirilen proje, A’dan Z’ye tüm firmalara açik olacak. Firmalar, herhangi bir komisyon ödemeden dünyanin neresinde olursa olsun müsterilerine tek tikla hizmet verecek.

Platformla ilgili olarak degerlendirmelerde bulunan Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, e-ticaretin, insanlarin olmazsa olmazlari arasinda olmazsa olmazlarin arasinda. Covid-19 salgininda hayatimizdaki yeri katbekat artan ve alisveris tercihlerine yön veren online ticaret artik kaçinilmaz hale geldi. “Alisverise çikmak” deyimini degistiren bu gerçeklikte sehrimizin de yerini almasi gerektigi düsüncesi ile hazirliklarimizi tamamladik.

Profesyonel bir anlayis ile ekip çalismasinin sonucunda tüm Elbistan’imizi kapsayacak ‘elbistanburada’ adli e-ticaret platformunu hayata geçirdik. Bu platformun en büyük avantaji, islemlerden komisyon alinmayacak olmasi. Esnaflarimiz, isletmelerimiz hangi ürünü satarlarsa satsinlar, komisyon ödemeyecekleri için ürünlerini raftakiyle ayni fiyata dünyanin öbür ucundaki müsterisine ulastirabilecek. Diger platformlardan ayrildigimiz bu nokta sayesinde; komisyonlar sebebiyle önce internetteki, sonra dükkandaki fiyatlarin yukari çekilmesini önlemis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Ilk etapta firma rehberi olarak hayata baslayan platformun en kisa sürede e-ticaret boyutuna geçecegini vurgulayan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, “Kurdugumuz ve sehrimizdeki çiçekçiden lokantaya, zücaciyeciden nalbura A’dan Z’ye her esnafin yer alacagi bir platform ile esnafimiz baska platformlara komisyon ödemek zorunda kalmadan ürününü müsterileriyle bulusturabilecek. Kentimizin ticari hayatina yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan bu platformla birlikte isyerlerimizin kepenkleri hiç kapanmayacak. Hangi ülkede yasarsa yasasin, bir Elbistanli hemserimiz ya da diger insanlar, Elbistan’da üretilen ürünlere tek tikla ulasabilecek. Platformumuz ilk etapta firma rehberi seklinde arayan herkesin sehrimizdeki istedigi dükkanin iletisim bilgilerine ulasabilecegi bir platform olacak ama çok kisa süre içinde dogrudan e-ticaret kismi da faaliyete geçmis olacak. Sehrimize ve vatandaslarimiza hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA