Bursa'da Çilek Hasadi Basladi

Inegöl’ün güçlü tarimsal degerlerinden biri olan ve kirmizi elmas olarak nitelendirilen çilekte hasat basladi. Çilek diyari Kursunlu Mahallesinde tarlada üreticileri ziyaret edip hasat döneminin hayirli olmasini dileyen Belediye Baskani Alper Taban, bu yil 11 bin dekardan 40 bin ton rekolte beklendigini söyledi.

Bursa'da Çilek Hasadi Basladi
Inegöl’de agirlikli olarak Kursunlu Mahallesinde üretimi yapilan ve Kursunlu bölgesinin en büyük geçim kaynaklarindan biri haline gelen çilekte hasat heyecani basladi.

Mayis ayiyla birlikte tarlalardan sofralara gelmeye baslayan kirmizi elmastan, üretici bu yil da umutlu. Damaklarda biraktigi essiz lezzeti, farkli aromasi ve uzun raf ömrüyle dikkat çeken Kursunlu Çileginde hedef 40 bin ton rekolte. Kaymakam Eren Arslan ile Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ve AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus ile parti yöneticileri ve meclis üyeleri dün Kursunlu Mahallesinde çilek tarlasini ziyaret etti. Çiftçilere kolayliklar dileyen ve hasat sezonunun hayirli olmasi temennisinde bulunan Baskan Taban, çilek toplayarak hasada katki sagladi.

Çilek hasadi sirasinda açiklama yapan Baskan Alper Taban, “Kursunlu Mahallemizde bölgemize ciddi deger katan kirmizi elmas dedigimiz çilegin hasadina basladik. Burada hemen hemen tüm bölge sakinlerimizin çilekten kazanç sagladigini biliyoruz. Yine her geçen gün artan rekoltenin oldugunun farkindayiz. Kursunlu çilegimiz özellikle aromasiyla, lezzetiyle, dayanma gücü dedigimiz raf ömrünün daha uzun olmasi nedeniyle Türkiye’nin her bir yerine, yurt disina ihraç edilebiliyor. Bizler de bugün hasadin ilk günlerinde gelip tarlada üreticilerimize bereketli olsun demek istedik” dedi.

Baskan Alper Taban, bu yil 11 bin dekar alanda üretim yapildigini da vurgulayarak “Aslinda bir mesaj da vermeye çalisiyoruz, hasat baslamistir ve en uzun hasatlardan biri Inegöl’de yapilmaktadir. Aralik ayina kadar çilek hasadi devam edecek burada. Bu yil 11 bin dekar alanda 40 bin ton rekolte bekleniyor” diye konustu.

Inegöl’ün sadece çilek degil meyvecilikte genel anlamda bir ivme yakaladigini dile getiren Baskan Taban, “Sehrimiz sadece çilek degil, meyvecilik konusunda da yetkin ve bu konuda hem çesitlilik hem de rekolte anlaminda artan bir güce sahip. Meyve fidani yetistirme noktasinda da Türkiye’nin yüzde 50’den fazlasini burada yetistirip baskaca ülkelere ihraç edebilme özelligine sahip Inegöl sehri. Buradan hareketle biz gerek çilek gerek yaban mersini, ahududu ya da seftali, armut, kirazimizi daha güçlü sekilde yetistirip pazara arz edilmesini istiyoruz. Bu düsünceyle tüm paydaslarimizla birlikte destek vermeye devam edecegiz. Çilek hasadinin bereketli olmasini diliyorum. Bu yil yine pandemi öncesi gerçeklestirdigimiz çilek festivalimizi yapacagiz. Daha da gelistirmek adina çaba ve gayretlerimizi ortaya koyacagiz. Ürün toplama merkezinde alanin yetmedigi ifade edildi. Orada da gerekli incelemeler yapildi. Arkadaslarimiz çalismalarini yapacaklar. Alani büyütebilir miyiz noktasinda bir planlama olacak” seklinde konustu.

Kaymakam Eren Arslan ise tüm çiftçilere yeni sezonun hayirli olmasini dileyerek “Burada olmak hakikaten çok güzel. Ürünlerin bereketli topraklardan toplanmasina sahit olmak çok güzel. Tüm çiftçilerimize yeni sezonun hayirli olmasini, bereketli geçmesini diliyorum. Gördügümüz kadariyla bu yil iklim kosullari itibariyle de mahsul açisindan verimli bir yil oldugu görülüyor. Inegöl’ümüz her alanda üreten bir sehir. Tarimda da özellikle meyvecilik alaninda güçlü bir ekonomimiz var. Bu güçlü yanlarimizi daha da iyilestirmek adina tüm paydaslarimizla el birligi içerisinde çalisiyoruz. Kursunlu bölgemiz de özellikle çilek üretiminde artik Türkiye’de söz sahibi olan, 7-8 ay üretimin sürdügü bir bölge. Mahallemizin tamami çilek üzerinden gelir elde ediyor” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA