Bu Görüntüler Türkiye'nin Içini Isitacak

Kocaeli’de ilkokul ögrencileri için yaya geçidinde güvenlik önlemi alan trafik polisi ile miniklerin arasinda olusan bag, görenlerin içini isitiyor. Okuldan çikar çikmaz kendileri için trafigi durduran polis amcalarinin yanina kosan çocuklardan bazilari ona sarilirken, bazilari "çak" yaparak selamlasiyor.

Bu Görüntüler Türkiye'nin Içini Isitacak
Gölcük ilçesinde bulunan Barbaros Ilkokulu ögrencilerini, okul çikislarinda trafik polisi Nihat Sensoy karsiliyor. Zilin çalmasina kisa bir süre kala ögrencilerin geçis güzergahinda güvenlik önlemi alan ve trafigi düzenleyen Sensoy, daha sonra yaya geçidinde miniklerin gelmesini bekliyor. Okuldan çikar çikmaz kosarak yaya geçidine giden çocuklar ise Sensoy’a büyük bir sevgiyle yaklasiyor. Miniklerden bazilari yaya geçidinden geçerken Sensoy’un elini tutuyor, bazilari ona sariliyor. Polis memuru Sensoy ile miniklerin arasindaki olusan bag ise yüzlerde tebessüm olusturuyor.

"Çocuklarla polisimiz arasinda hos bir bag oldu"

Trafik polisinin ögrencilerin geçis güzergahinda önlem almasindan mutlu olduklarini söyleyen okul müdürü Ugur Okkirman, "Bu uygulamaya ihtiyacimiz vardi. Yapmis oldugumuz yazismalarin ardindan sag olsun amirlerimiz böyle bir çalismayi uygun gördüler. Çocuklarimiz için güvenli bir ortam olustu. Bin ögrencimiz var. Her iki kapidan da çikis oluyor lakin trafige dogrudan açildigi için orada güvenlik anlaminda sikintilar olabiliyordu. Trafik polisimizin uygulamasiyla birlikte hiçbir olay yasanmadi. Daha önce münferit olarak bir olay yasanmisti, üzülmüstük. Ufak bir kaza meydana gelmisti. Polisimizin yaklasimiyla birlikte bu durumda ortadan kalkti. Uygulamadan gayet memnunuz. Çocuklarla polisimiz arasinda hos bir bag oldu. Bu uygulama, belki de polise karsi önyargi ve korku durumunu ortadan kaldirdi, çocuklarda küçük yasta olumlu iletisim olusmasini sagladi" dedi.



"Allah eksikliklerini göstermesin"

Ögrencilerin trafik kurallarini ögrenmeleri ve bilinçli olmalari için çesitli egitimler düzenlediklerini belirten Okkirman, "Bakanligimizin da bu yönde çalismalari vardi. Annelerimiz, velilerimiz gönüllü trafik polisi olarak görev yaptilar. Daha önce de çesitli çalismalar yaptik. Bunlarla birlikte bu kaynasma ortami saglandi. ’Biz Barbaros ailesiyiz’ derken bunun altini özellikle çiziyoruz. Yaklasimimiz, pedagojik olarak onlara zarar vermeyecek, besleyecek sekilde oldugu için çocuklar büyüklerine karsi biraz daha sokulganlar. Polisimiz de üzerinde üniformasiyla devletimizin bir memuru oldugu için de çekinmeden, sikilmadan hos bir yaklasim oluyor. Çocuklar hiç yakamizdan, paçamizdan eksik olmazlar. Allah eksikliklerini göstermesin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA