Canik'te Bayram Heyecani Sürüyor

Ramazan Bayrami nedeniyle Canik Belediyesi’nde düzenlenen bayramlasma merasiminde birlik ve beraberlik mesaji verildi

Canik'te Bayram Heyecani Sürüyor
Ramazan Bayrami dolayisiyla Canik Belediyesi’nde bayramlasma merasimi düzenlendi.

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’nin davetiyle gerçeklestirilen merasim programina Canik Kaymakami Mahmut Halal, AK Parti Canik Ilçe Baskani Mahmut Gencay, Canik Belediye Meclis Üyeleri, belediye çalisanlari, mahalle muhtarlari ve çesitli STK üyeleri katildi.

Belediye Hizmet Binasi’nda genis bir katilimla gerçeklestirilen bulusmada söz alan davetliler birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Baskan Sandikçi, bayramlarin önemine degindi

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Ramazan Bayrami’nin birinci gününde gerçeklestirilen programda misafirleriyle tek tek bayramlasti. Davetlilere hitap etmek üzere kürsüye davet edilen Baskan Ibrahim Sandikçi, örf ve adetlerimizde önemli yer tutan bayramlarin, toplumun birlik ve beraberlik duygularini güçlendirmesi adina üstlendigi role degindi. Baskan Sandikçi, “Bayramlar birlik ve beraberligi tesis etmenin, küslükleri ortadan kaldirmanin en büyük vesiledir. Allah birlik ve beraberligimizi daim eylesin. Hep birlikte nice bayramlara ulasmayi bizlere nasip eylesin” dedi.

Pandemi nedeniyle geçtigimiz yillarda bazi örf ve adetlerin yerine getirilemedigini dile getiren Baskan Ibrahim Sandikçi, “Canik ilçemize hizmet etme görevini üstlendigimiz bu dönemde son yüzyilin dünya çapindaki en önemli olaylariyla karsi karsiya kaldik. Basta pandemi olmak üzere pek çok olumsuzlugu üst üste yasadik. Allah’in izniyle millet olarak tüm bu sorunlarin üstesinden gelmeyi basardik” seklinde konustu.



Sehitler unutulmadi

Son günlerde gelen sehit haberlerinden dolayi bayrami buruk geçirdiklerini sözlerine ekleyen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Maalesef ilimize art arda ulasan aci haberlerden dolayi bu bayrami buruk yasiyoruz. Allah sehitlerimizin ruhlarini sad, mekanlarini âli eylesin. Bizler bugün burada onlarin sayesinde bir araya gelerek bu törenlerimizi ifa ediyoruz” dedi.

Katilimcilarin da söz alarak bayram mesajlarini ilettikleri programda sehitlere rahmet dilekleri yinelenerek ülkemizin birlik ve beraberligine vurgu yapildi. Canik Belediyesi tarafindan düzenlenen bayramlasma merasimi, Baskan Ibrahim Sandikçi’nin programa katilan çocuklara çesitli hediyeler vermesiyle son buldu.

Sandikçi güres senliklerine katildi

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, ilçede 150 yildir devam eden geleneksel güres senliklerine katildi.

Üç gün boyunca farkli mahallelerde süren senliklerin ilk duragi Çaglayan Mahallesi oldu. Pandemi ile birlikte bazi geleneklerin ötelendigini söyleyen Baskan Ibrahim Sandikçi burada yaptigi konusmasinda, ilçede geleneksel hale gelen güres senliklerinin 150 yil daha devam etmesini temenni ettigini ifade etti.

Baskan Sandikçi, “Ekonomik ve küresel krizler, dogal afetler, pandemi derken tüm dünya olarak çok zorlu süreçlerden geçmekteyiz. Ama buna ragmen hem ülkesini hem dünyayi idare eden bir Cumhurbaskanimiz var. Allah’in izniyle birlik ve beraberlik içerisinde yakin bir zamanda tüm sikintilari geride birakmis olacagiz insallah" diye konustu.

Baskan Sandikçi’nin Tuzakli ve Yayla Mahallelerinde devam edecek olan güres senliklerine de bayram boyunca katilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA