Liseli Ögrencilerden Anlamli Tiyatro Gösterisi

Eskisehir Çagfen Koleji’nde egitim gören ögrenciler tarafindan hazirlanip sergilenen “Ah Su Gençler” adli tiyatro oyunundan elde edilen gelirler, Türk Egitim Vakfi’na (TEV) bagislaniyor.

Liseli Ögrencilerden Anlamli Tiyatro Gösterisi
Türkiye’de ilk kez Çagfen Koleji’nde kurulan TEV Gönüllüleri Kulübü, hazirladigi tiyatro projesiyle dikkat çekiyor. Kulüpteki ögrenciler tarafindan sergilenen “Ah Su Gençler” adli tiyatro oyunu Eskisehirli tiyatro severlerin begenisine sunuldu. Projenin bilet satisindan elde edilen gelir ise TEV’e bagislaniyor. Izleyiciler tarafindan begeniyle takip edilen oyunun önümüzdeki süreçte farkli sahnelerde de yer almasi bekleniyor.

“Bütün her sey ögrenciler tarafindan karsilandi”

Hazirlanan tiyatro projesi hakkinda bilgi veren okulun TEV Gönüllüleri Kulüp Baskani Ecenaz Kutlu, “Biz bir tiyatro projesi yapiyoruz. Bu tiyatro TEV için toplanan bir proje. Tiyatronun amaci, gençlerin sikilip kendi aralarinda bir tiyatro baslatmasi. Müzikal ve komediyle birlikte bir tiyatro ayarladik. Bütün her sey ögrenciler tarafindan karsilandi.

TEV için yapilan bilet satislarini arkadaslar ayarladi” dedi.



“Bu sene kulüp olarak da TEV adini aldik”

Okullari bünyesinde bulunan kulübün Türkiye’de ilk olma özelligini tasidigini belirten Edebiyat Ögretmeni Selmin Turhan ise, “Kulübümüz, TEV Gönüllüleri Kulübü ve Türkiye’de ilk kez bizim lisemizde gerçeklesti. Daha önceki yillarda bütün tiyatrolarimizi TEV bursiyerleri için gerçeklestiriyorduk. Bu sene kulüp olarak da TEV adini aldik.

Bundan da gurur duyuyoruz. Oyunumuzun adi, ‘Ah Su Gençler.’ Çocuklarin bütün yeteneklerini ortaya koymalarini

istedigim için hem komedi hem de müzikal bir oyun hazirladik. Sesi çok güzel olan ögrencilerimiz var. Onlari da degerlendirmek için” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA