Gaziantep Kitap Fuari'nda 3 Milyon Kitap Görücüye Çikti

Gaziantep’te Hasan Celal Güzel anisina düzenlenen, yazar ve yayinevi katilim sayisi bakimindan Türkiye’nin en büyügü olan Kitap Fuari’nda 415 yayin evi ve 380 yazar okurlari ile bulusurken toplamda 3 milyon kitap görücüye çikti.

Gaziantep Kitap Fuari'nda 3 Milyon Kitap Görücüye Çikti
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan 21-29 Mayis tarihlerinde Ortadogu Fuar Merkezi’nde düzenlenen kitap fuarinda 415 yayin evi, 380 yazar okuyuculari ile bulustu. Ögrencilerden üniversite gençlerine kadar her yastan insanin ilgi gösterdigi fuarda toplam 3 milyon kitap okurlarla bulustu. Fuarda 8 farkli renkteki stantlarda ve 4 söylesi salonunda kitaplari inceleme firsati bulan ziyaretçiler, yazarlarla tanisarak söylesilere katilma firsati da yakaladi.

Yazarlar da kitapseverler de memnun kaldi

Okurlariyla bulusan yazarlardan Yavuz Dizdar, yogun ilgileri için Gazianteplilere tesekkür ederek sunlari söyledi:

“Insanlar aldiklarini okuma ve hatmetmek, sindirmek konusunda da ayni hassasiyeti gösteriyorlardir. Gördügüm kadariyla yayin evleri açisindan mükemmel bir katilim var. Baska bir yerde en iyisini düzenleseniz ancak bu kadar katilim olurdu. Okurlarda istedikleri gibi bulustuklari böyle bir fuarda aldiklarini okuyup faydalanirlarsa fuar yerini bulmus olur.”

Yazar Bilal Sami Gökdemir ise Gazi sehrin özellikle gençler olmak üzere büyük bir okuma potansiyeli olduguna deginerek, “Ben senelerdir Gaziantep’te böyle bir fuarin olmasini düsünüyordum. Buraya geldigimizde bu düsüncemizde ne kadar hakli oldugumuzu görmüs olduk. Salonun büyük olmasina ragmen vatandaslarin burayi doldurmasiyla fuarin basarisi belli oldu. Ayni anda imza yapan çok fazla yazar var. Komsularimin Gaziantepli olmasindan dolayi Gaziantep’in ne kadar konuksever oldugunu biliyordum ve buraya gelmek için can atiyordum. Buraya geldigimizde de bir kez daha bu misafirperverligi gördük” diye konustu.

’’Okurlarimiz da sehirleri gibi çok keyifli’’

Gaziantep’e ilk defa geldigini ve sehri çok begendigini söyleyen Yazar Zeynep Sahra ise fuar hakkinda su ifadeleri kullandi:

“Ilk gelisimden dolayi okurlarim çok güzel bir ilgiyle karsiladi. Yemekleri ayri sehri ayri güzel bir yer burasi. Okurlarimizda sehirleri gibi çok keyifli. Ilginin bu kadar yüksek olacagini beklemiyordum. Fuar alani çok temiz, düzenli. Bu kadar beklemiyordum. Birçok fuara gidiyoruz. Bazi fuarlarda böyle bir düzen ve temizlik göremiyoruz ama Gaziantep’te fuarin sistemi güzel oturmus. Gençlerde ilgisiyle bu emegin karsiligini vermis. Ben çok memnun kaldim.”

Kitap severler için de firsat oldu

Gaziantep ve civar illerden gelerek fuari ziyaret eden vatandaslar organizasyon basarisina tam not verdi. Kizinin kitap okumayi çok sevdigini ifade eden Mehmet Ali Bilgili, “Annesi kitap okuma konusunda çok tesvik ediyor. Birçok yazarin kitabi bizde var. Bir çanta dolusu kitapla buraya geldik imzalatmaya. Gençler için hos oluyor yazarla bulusma açisindan bir firsat oldu” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nde ögretim üyesi olan Onur Türkölmez fuar hakkinda söyle konustu:

“Genel olarak güzel bir organizasyon. Rahat, ferah ve alan çok genis. Yayin evlerinin katilimi bakimindan aradiklarimizi bulduk. Fiyatlar uygun. Bazi bekledigimiz yazarlar söylesilere geliyor. Bir imza günü dâhilinde kisa süreli de olsa kitaplarini okudugunuz yazarlarla bir araya gelmek güzel. Yazarlar kitaplarda anlatmak istediklerini söylesilerde daha rahat anlatiyor. Ne kadar söylesi fazla olursa o kadar iyi. Program genis, genel olarak iyi bir program hazirlanmis.”

Adanali Meliha Ekinci de fuari çok güzel buldugunu söyleyerek, “Adana’da düzenlenen fuara göre burasi daha ferah ve düzenli. Bugün buraya sevdigimiz yazarlarin imzalarini almaya geldik. Yazarlarla bulusma firsati yakalayinca çok mutlu olduk. Büyük bir avantaj kitapseverler için bu fuar. Fiyatlar çok uygun. Gençlerin gelmelerini tavsiye ediyorum.”
Kaynak: İHA