Gastronomi Turizmine Yönelen Kastamonu, Seyahat Acentelerini Agirladi
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çesitliligiyle gastronomi kenti olmayi hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanistirma Turu” çerçevesinde gastronomi odakli ulusal seyahat acentelerini agirladi.
Kastamonu UNESCO Masasi ve Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) koordinasyonunda kamu, özel sektör ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Gastronomi Ihtisas Baskanligi is birliginde düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanistirma Turu”na TÜRSAB’a bagli seyahat acente temsilcileri katildi.
Kastamonu kent merkezi ile turizm potansiyeli yüksek ilçeleri kapsayan üç günlük tanistirma turu çerçevesinde, acentelere Kastamonu’nun zengin mutfak kültürü, dogalligiyla öne çikan yöresel ürünleri ve doga harikasi turizm destinasyonlari tanitildi.
Programin ilk gününde Kastamonu kent merkezinde gastronomi odakli ziyaretlerini gerçeklestiren seyahat acentesi temsilcileri daha sonra ünlü sefler tarafindan tarihi bir konakta gerçeklestirilen Kastamonu mutfak gösterilerine katildilar. Acente temsilcileri, burada seflerin Kastamonu’ya ait yöresel yemeklerden olan Inebolu Güveci, Mantarli Konak Mantisi ve Banduma’nin yapilisina eslik ederek tadim yaptilar. Seflerin mutfak gösterileri katilimcilardan ilgi görürken, ortaya çikartilan lezzetler de katilimcilarin büyük begenisini kazandi. Etkinligin ögleden sonraki kisminda ise Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Uygulama Mutfaginda gerçeklestirilen ürün gelistirme atölyesinde, Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden olan Siyez ve Üryani Erigi kullanilarak gelistirilen Kremali Siyezli Mantarli Çorba, Üryani Soslu Bonfile ve Appmelba Tatlisi’nin seyahat acentelerine tanitimi ve tadimi yapildi. Tarihi kent merkezinde ise Kastamonu yöresel lezzetlerinden olan Tirit ve Çekme Helva yapimini izleyen acente temsilcileri yöresel yemek sunan restoranlari ziyaret ederek tadimlar yapti.
Program çerçevesinde turizm potansiyeli yüksek ilçeleri de ziyaret eden acente temsilcileri, Tasköprü’de cografi isaretli Kuyu Kebabinin yapilis ve kuyudan çikarilma sürecine eslik etti. Yaylalarda beslenen süt kuzularindan seçilerek yapilan kuyu kebabini kuyudan çikarilmasini izleyen acente temsilcileri sonrasinda ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Tasköprü Pompeipolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan acenteler, son olarak Dünyaca ünlü cografi isaretli Tasköprü sarimsaginin yetistirildigi tarlalari ziyaret etti. Sarimsak tarlasinda çalisan kadinlardan sarimsagin üretim süreçleri, lezzeti, tadi, kokusu ve özellikleri hakkinda bilgi alan acente temsilcileri, sonrasinda at ve dogal yasam çiftçilikleriyle öne çikan Daday ilçesinde bulanan önemli turizm noktalarina ziyaretler gerçeklestirdi. Daday’da sergilenen kahvaltilik yöresel ürünleri inceleyen, tursu kurma atölyesine katilan konuklar, ardindan ilçenin meshur et ekmeginin yapim sürecine eslik ederek tadimini yapti.
Turun son günü Azdavay ilçesine geçen temsilciler, ilk olarak 450 metre yükseklikte yapilan cam terasi gezdi. Çatak Kanyonu üzerine kurulan cam teras ziyaretinin ardindan Azdavay Atli Turizm Merkezi’nde bir inceleme ziyareti gerçeklestirildi.
Burada sunulan yöresel yemeklerin tadimini yapan heyet, son olarak Pinarbasi ilçesindeki Horma Kanyonu’nda Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi destegiyle turizme kazandirilan tesislerde incelemelerde bulundu. Burada kayalar üzerine çelik çiviler kullanilarak insa edilen 3 kilometre uzunlugundaki ahsap parkur üzerinden Ilica Selalesi’ne yürüyen acente temsilcileri, daha sonra ilçe merkezinde cografi isaretli yöresel yemeklerden Kara Çorba ve Banduma’nin da sunuldugu tadima katildi.
“Kastamonu, ülkemiz turizminde istedigi noktaya gelecektir”
Kastamonu’nun ülke turizminde hedeflenen noktaya getirilmesi için çalismalar yaptiklarini söyleyen KUZKA Sehir Tanitimi ve Markalasma Birimi Baskani Serkan Dogru, “Kastamonu Valiligi himayelerinde ve Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi koordinatörlügünde sektör paydaslari ile birlikte 2022 yilinda bir dizi etkinlikler planlamistik. Gerçeklestirdigimiz Kastamonu Gastronomi Tanistirma Turu da Kastamonu destinasyonunu tanitma ve gelistirme odakli bu faaliyetlerden bir tanesi. TÜRSAB Gastronomi Ihtisas Baskanligi is birligiyle 3 gün boyunca gastronomi odakli faaliyet gösteren seyahat acentelerini bölgemizde agirliyoruz. Bu çerçevede misafirlerimize Kastamonu tarihini, dogal güzelliklerini, kültürel çesitliligini ve destinasyonundaki ürün çesitliligini göstermeye çalistik. Bu çerçevede ilk olarak Kastamonu kent merkezindeki programimizi üniversitemiz is birliginde, ürün gelistirme atölye çalismalari ile özel sektörümüzün katkilariyla gastronomi unsularinin tadimi gibi birçok etkinligi yapmis olduk. Kent merkezinin yaninda rotasal hareketlilige uygun Tasköprü, Daday, Azdavay ve Pinarbasi ilçelerimizin turizm unsurlarinin tanitimini yapmis olduk. Bu çalismalarimiz yil boyunca diger destinasyonlarimizin tanitimlariyla devam edecek. Kastamonu destinasyonunu ülke turizminde hedefledigimiz noktaya getirmeye çalisacagiz” dedi.
“Kastamonu’yu doga temelli sayili turizm noktalarindan biri haline getirmeye çalisiyoruz”
Acente temsilcileriyle birlikte Pinarbasi’nda Horma Kanyonu içinde 3 kilometrelik ahsap yürüyüs platformuyla Ilica Selalesi’ne kadar yürüdüklerini belirten Dogru, “Etkinlikte acente temsilcilerimizi, gastronomi unsurlarini destekleyici nitelige sahip olan ve Bölgemiz turizmine de katki saglayacak özellikle doga temelli çekim noktalariyla da bulusturduk. Bu çerçevede Azdavay’da Çatak Kanyonu’nda cam terasi gezdik. Pinarbasi’ndaki Horma Kanyonu’nda yürüyüs platformunda yürüyerek Ilica Selalesi’ni ziyaret etme firsati bulduk. Bu bölgeler Kastamonu’nun zengin turizm çesitliligi içerisinde öne çikan ve ulusal düzeyde rekabetçi olabilecek en özel çekim noktalarimiz. Kastamonu’yu doga temelli sayili turizm noktalarindan biri haline getirmeye çalisiyoruz” diye konustu.
“Turizm amaçli gelen ziyaretçilerimize dogal ürünleri sunuyoruz”
Etkinligin Azdavay bölümünde acente temsilcilerine eslik eden Belediye Baskani Osman Nuri Civelek ise “Azdavay’imizin 600 yillik cografi isaretli yöresel kiyafetleri ve yemekleri en büyük degerleridir. Bunlarin basinda sadece Azdavay ve Pinarbasi’na ait olan bu bölgede bilinen Kara Çorba vazgeçilmez bir ürünümüzdür, adeta sifa kaynagidir. Ayni zamanda Bölgemizde banduma, siyez unundan çesitli ürünler yapilmaktadir. Ispit, Sirke Otu ve Isirgan Otu Kavurmasi gibi özellikle dogal otlardan yapilan kavurmalar yöresel yemeklerimiz arasindadir. Bunun yaninda Bölgemizde özellikle endemik bitkilerden elde edilen birçok ürünü vardir. Elma ve armuttan yapilan egsinin yaninda ayva ve visne suyu da yapilmaktadir. Bunlar birçok yerde var ama bölgemiz ilaçlanmayan bir havza oldugundan burada yetisen bütün meyveler tam bir organik sifa deposudur. Bunlardan yapmis oldugumuz egsileri güzel bir konsantre yaparak dogal içecek olarak sunumunu yapmaktayiz. Azdavay’a turizm amaçli gelen ziyaretçilerimiz bu bölgede yüzde 90 market ürünü olmayan, yöresel ürün olan içeceklerden ve yiyeceklerden çorbasina kadar el ürünleriyle yeme içme ihtiyaçlarini karsilayacaklardir” diye konustu.
“Pinarbasi dogasiyla, kültürüyle, gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekliyor”
Pinarbasi’nin dogasiyla, kültürüyle, gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekledigini ifade eden Pinarbasi Belediye Baskani Senol Yasar ise, “Pinarbasi denilince sadece doga turizmimi hayir yine kültürel anlamda yaklasik 600 yillik yöresel kiyafeti üzerine tasiyan hanimlarimizi görürsünüz. Yine gastronomi anlaminda Kastamonu kendisini gösterir hale geldi. 800’ün üzerine bir yemek çesitliligine sahip Kastamonu’da cografi isaretli ürünlerden bir tanesi de ilçemize aittir. Bu da Kara Çorba’dir. Dogada dogal ortamda kendi halinde yetismekte olan kizamik bitkisinin yaklasik 14-15 saat kaynatilmasi suretiyle köy hindisi ve köy tavuguyla harmanlanarak ortaya çikarilan bir lezzettir. Su ana kadar tadip begenmeyeni görmedim. Yine banak dedigimiz birçok yerde banduma olarak bilinen tavuk eti, hindi eti ve cevizle harmanlanarak yapilan bir lezzetimiz var. Baska bir lezzetimiz Balli Börek’tir. Buda muhtesem bir tat. Bunun yani sira dogada yetisen otlardan olan ispit saplarindan kavurmasi, yapragindan dolmasi ve yine dogada yetisen mantariyla ortaya çikarilan lezzetler gastronomi anlamda Pinarbasi’ni öne çikarmaktadir. Pinarbasi dogasiyla kültürüyle gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekliyor” seklinde konustu.
“Temmuz ayindan önce Tasköprü Sarimsagi diye sarimsak almayin”
Kastamonu’ya daha önce geldigini fakat hiç gezmedigini ifade eden Hacer Sahin de, söyle konustu:
“Sunu ögrendik ki Kastamonu gerçekten çok güzel yöresel lezzetlerinin oldugu bir kent. Sarimsak tarlasina geldigimizde gördüm ki Tasköprü Sarimsagi’ni daha fazla tanitmamiz gerekiyormus. Topraga ekilmesinden ve sökülmesine kadar o zamani biz insanlara, bütün dünyaya anlatmamiz gerektigine inaniyorum. Buraya da geldigim için çok mutluyum. Su da bir gerçek ki yemeklerde kullandigimiz, diger pazarlardan aldigimiz sarimsagin Tasköprü Sarimsagi ile çok farkli oldugunu gördük. Kesinlikle Tasköprü Sarimsagi’nin ne tadi, ne kalitesi ne de lezzeti tartisilmaz diye düsünüyorum. Buradan sunu da ögrendik Temmuz’dan önce aldigimiz hiçbir sarimsak, Tasköprü Sarimsagi degil. Bu da çok güzel bir bilgi, bunu herkese söylememiz gerekiyor. Tasköprü sarimsagini kesinlikle sofralarimizdan eksik etmiyoruz.”
“Geleneksel yöntemle yapilan kuyu kebabi essiz lezzet sunuyor”
TÜRSAB Gastronomi Ihtisas Baskan Yardimcisi Didem Kaçmaz ise, “Kastamonu’da yerel lezzetleri tanimak üzere bulunuyoruz. Çok güzel hazirlanmis tanistirma turu programi boyunca Kastamonu destinasyonunun bilmedigimiz birçok yönünü tanima firsati bulduk. Tasköprü’de bulundugumuz süre içinde ilçenin yerel lezzetlerini deneyimlemek istiyorduk ve ilk olarak meshur kuyu kebabini test etmek istedik. Geleneksel bir yöntemle yapildigini gördük. Kuyu kebabinin tadini oldukça lezzetli buldum. Geleneksel olan bu yöntemin ve bu tadin devam ettirilmesini diliyorum. Tasköprü’ye ait bu lezzetin herkes tarafindan bilinirliginin artmasi gerektigini düsünüyorum. Bu yüzden güzel bir deneyim yasadik” dedi.
Kaynak: İHA
Kastamonu kent merkezi ile turizm potansiyeli yüksek ilçeleri kapsayan üç günlük tanistirma turu çerçevesinde, acentelere Kastamonu’nun zengin mutfak kültürü, dogalligiyla öne çikan yöresel ürünleri ve doga harikasi turizm destinasyonlari tanitildi.
Programin ilk gününde Kastamonu kent merkezinde gastronomi odakli ziyaretlerini gerçeklestiren seyahat acentesi temsilcileri daha sonra ünlü sefler tarafindan tarihi bir konakta gerçeklestirilen Kastamonu mutfak gösterilerine katildilar. Acente temsilcileri, burada seflerin Kastamonu’ya ait yöresel yemeklerden olan Inebolu Güveci, Mantarli Konak Mantisi ve Banduma’nin yapilisina eslik ederek tadim yaptilar. Seflerin mutfak gösterileri katilimcilardan ilgi görürken, ortaya çikartilan lezzetler de katilimcilarin büyük begenisini kazandi. Etkinligin ögleden sonraki kisminda ise Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Uygulama Mutfaginda gerçeklestirilen ürün gelistirme atölyesinde, Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden olan Siyez ve Üryani Erigi kullanilarak gelistirilen Kremali Siyezli Mantarli Çorba, Üryani Soslu Bonfile ve Appmelba Tatlisi’nin seyahat acentelerine tanitimi ve tadimi yapildi. Tarihi kent merkezinde ise Kastamonu yöresel lezzetlerinden olan Tirit ve Çekme Helva yapimini izleyen acente temsilcileri yöresel yemek sunan restoranlari ziyaret ederek tadimlar yapti.
Program çerçevesinde turizm potansiyeli yüksek ilçeleri de ziyaret eden acente temsilcileri, Tasköprü’de cografi isaretli Kuyu Kebabinin yapilis ve kuyudan çikarilma sürecine eslik etti. Yaylalarda beslenen süt kuzularindan seçilerek yapilan kuyu kebabini kuyudan çikarilmasini izleyen acente temsilcileri sonrasinda ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Tasköprü Pompeipolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan acenteler, son olarak Dünyaca ünlü cografi isaretli Tasköprü sarimsaginin yetistirildigi tarlalari ziyaret etti. Sarimsak tarlasinda çalisan kadinlardan sarimsagin üretim süreçleri, lezzeti, tadi, kokusu ve özellikleri hakkinda bilgi alan acente temsilcileri, sonrasinda at ve dogal yasam çiftçilikleriyle öne çikan Daday ilçesinde bulanan önemli turizm noktalarina ziyaretler gerçeklestirdi. Daday’da sergilenen kahvaltilik yöresel ürünleri inceleyen, tursu kurma atölyesine katilan konuklar, ardindan ilçenin meshur et ekmeginin yapim sürecine eslik ederek tadimini yapti.
Turun son günü Azdavay ilçesine geçen temsilciler, ilk olarak 450 metre yükseklikte yapilan cam terasi gezdi. Çatak Kanyonu üzerine kurulan cam teras ziyaretinin ardindan Azdavay Atli Turizm Merkezi’nde bir inceleme ziyareti gerçeklestirildi.
Burada sunulan yöresel yemeklerin tadimini yapan heyet, son olarak Pinarbasi ilçesindeki Horma Kanyonu’nda Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi destegiyle turizme kazandirilan tesislerde incelemelerde bulundu. Burada kayalar üzerine çelik çiviler kullanilarak insa edilen 3 kilometre uzunlugundaki ahsap parkur üzerinden Ilica Selalesi’ne yürüyen acente temsilcileri, daha sonra ilçe merkezinde cografi isaretli yöresel yemeklerden Kara Çorba ve Banduma’nin da sunuldugu tadima katildi.
“Kastamonu, ülkemiz turizminde istedigi noktaya gelecektir”
Kastamonu’nun ülke turizminde hedeflenen noktaya getirilmesi için çalismalar yaptiklarini söyleyen KUZKA Sehir Tanitimi ve Markalasma Birimi Baskani Serkan Dogru, “Kastamonu Valiligi himayelerinde ve Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi koordinatörlügünde sektör paydaslari ile birlikte 2022 yilinda bir dizi etkinlikler planlamistik. Gerçeklestirdigimiz Kastamonu Gastronomi Tanistirma Turu da Kastamonu destinasyonunu tanitma ve gelistirme odakli bu faaliyetlerden bir tanesi. TÜRSAB Gastronomi Ihtisas Baskanligi is birligiyle 3 gün boyunca gastronomi odakli faaliyet gösteren seyahat acentelerini bölgemizde agirliyoruz. Bu çerçevede misafirlerimize Kastamonu tarihini, dogal güzelliklerini, kültürel çesitliligini ve destinasyonundaki ürün çesitliligini göstermeye çalistik. Bu çerçevede ilk olarak Kastamonu kent merkezindeki programimizi üniversitemiz is birliginde, ürün gelistirme atölye çalismalari ile özel sektörümüzün katkilariyla gastronomi unsularinin tadimi gibi birçok etkinligi yapmis olduk. Kent merkezinin yaninda rotasal hareketlilige uygun Tasköprü, Daday, Azdavay ve Pinarbasi ilçelerimizin turizm unsurlarinin tanitimini yapmis olduk. Bu çalismalarimiz yil boyunca diger destinasyonlarimizin tanitimlariyla devam edecek. Kastamonu destinasyonunu ülke turizminde hedefledigimiz noktaya getirmeye çalisacagiz” dedi.
“Kastamonu’yu doga temelli sayili turizm noktalarindan biri haline getirmeye çalisiyoruz”
Acente temsilcileriyle birlikte Pinarbasi’nda Horma Kanyonu içinde 3 kilometrelik ahsap yürüyüs platformuyla Ilica Selalesi’ne kadar yürüdüklerini belirten Dogru, “Etkinlikte acente temsilcilerimizi, gastronomi unsurlarini destekleyici nitelige sahip olan ve Bölgemiz turizmine de katki saglayacak özellikle doga temelli çekim noktalariyla da bulusturduk. Bu çerçevede Azdavay’da Çatak Kanyonu’nda cam terasi gezdik. Pinarbasi’ndaki Horma Kanyonu’nda yürüyüs platformunda yürüyerek Ilica Selalesi’ni ziyaret etme firsati bulduk. Bu bölgeler Kastamonu’nun zengin turizm çesitliligi içerisinde öne çikan ve ulusal düzeyde rekabetçi olabilecek en özel çekim noktalarimiz. Kastamonu’yu doga temelli sayili turizm noktalarindan biri haline getirmeye çalisiyoruz” diye konustu.
“Turizm amaçli gelen ziyaretçilerimize dogal ürünleri sunuyoruz”
Etkinligin Azdavay bölümünde acente temsilcilerine eslik eden Belediye Baskani Osman Nuri Civelek ise “Azdavay’imizin 600 yillik cografi isaretli yöresel kiyafetleri ve yemekleri en büyük degerleridir. Bunlarin basinda sadece Azdavay ve Pinarbasi’na ait olan bu bölgede bilinen Kara Çorba vazgeçilmez bir ürünümüzdür, adeta sifa kaynagidir. Ayni zamanda Bölgemizde banduma, siyez unundan çesitli ürünler yapilmaktadir. Ispit, Sirke Otu ve Isirgan Otu Kavurmasi gibi özellikle dogal otlardan yapilan kavurmalar yöresel yemeklerimiz arasindadir. Bunun yaninda Bölgemizde özellikle endemik bitkilerden elde edilen birçok ürünü vardir. Elma ve armuttan yapilan egsinin yaninda ayva ve visne suyu da yapilmaktadir. Bunlar birçok yerde var ama bölgemiz ilaçlanmayan bir havza oldugundan burada yetisen bütün meyveler tam bir organik sifa deposudur. Bunlardan yapmis oldugumuz egsileri güzel bir konsantre yaparak dogal içecek olarak sunumunu yapmaktayiz. Azdavay’a turizm amaçli gelen ziyaretçilerimiz bu bölgede yüzde 90 market ürünü olmayan, yöresel ürün olan içeceklerden ve yiyeceklerden çorbasina kadar el ürünleriyle yeme içme ihtiyaçlarini karsilayacaklardir” diye konustu.
“Pinarbasi dogasiyla, kültürüyle, gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekliyor”
Pinarbasi’nin dogasiyla, kültürüyle, gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekledigini ifade eden Pinarbasi Belediye Baskani Senol Yasar ise, “Pinarbasi denilince sadece doga turizmimi hayir yine kültürel anlamda yaklasik 600 yillik yöresel kiyafeti üzerine tasiyan hanimlarimizi görürsünüz. Yine gastronomi anlaminda Kastamonu kendisini gösterir hale geldi. 800’ün üzerine bir yemek çesitliligine sahip Kastamonu’da cografi isaretli ürünlerden bir tanesi de ilçemize aittir. Bu da Kara Çorba’dir. Dogada dogal ortamda kendi halinde yetismekte olan kizamik bitkisinin yaklasik 14-15 saat kaynatilmasi suretiyle köy hindisi ve köy tavuguyla harmanlanarak ortaya çikarilan bir lezzettir. Su ana kadar tadip begenmeyeni görmedim. Yine banak dedigimiz birçok yerde banduma olarak bilinen tavuk eti, hindi eti ve cevizle harmanlanarak yapilan bir lezzetimiz var. Baska bir lezzetimiz Balli Börek’tir. Buda muhtesem bir tat. Bunun yani sira dogada yetisen otlardan olan ispit saplarindan kavurmasi, yapragindan dolmasi ve yine dogada yetisen mantariyla ortaya çikarilan lezzetler gastronomi anlamda Pinarbasi’ni öne çikarmaktadir. Pinarbasi dogasiyla kültürüyle gastronomisiyle ziyaret etmek isteyenleri bekliyor” seklinde konustu.
“Temmuz ayindan önce Tasköprü Sarimsagi diye sarimsak almayin”
Kastamonu’ya daha önce geldigini fakat hiç gezmedigini ifade eden Hacer Sahin de, söyle konustu:
“Sunu ögrendik ki Kastamonu gerçekten çok güzel yöresel lezzetlerinin oldugu bir kent. Sarimsak tarlasina geldigimizde gördüm ki Tasköprü Sarimsagi’ni daha fazla tanitmamiz gerekiyormus. Topraga ekilmesinden ve sökülmesine kadar o zamani biz insanlara, bütün dünyaya anlatmamiz gerektigine inaniyorum. Buraya da geldigim için çok mutluyum. Su da bir gerçek ki yemeklerde kullandigimiz, diger pazarlardan aldigimiz sarimsagin Tasköprü Sarimsagi ile çok farkli oldugunu gördük. Kesinlikle Tasköprü Sarimsagi’nin ne tadi, ne kalitesi ne de lezzeti tartisilmaz diye düsünüyorum. Buradan sunu da ögrendik Temmuz’dan önce aldigimiz hiçbir sarimsak, Tasköprü Sarimsagi degil. Bu da çok güzel bir bilgi, bunu herkese söylememiz gerekiyor. Tasköprü sarimsagini kesinlikle sofralarimizdan eksik etmiyoruz.”
“Geleneksel yöntemle yapilan kuyu kebabi essiz lezzet sunuyor”
TÜRSAB Gastronomi Ihtisas Baskan Yardimcisi Didem Kaçmaz ise, “Kastamonu’da yerel lezzetleri tanimak üzere bulunuyoruz. Çok güzel hazirlanmis tanistirma turu programi boyunca Kastamonu destinasyonunun bilmedigimiz birçok yönünü tanima firsati bulduk. Tasköprü’de bulundugumuz süre içinde ilçenin yerel lezzetlerini deneyimlemek istiyorduk ve ilk olarak meshur kuyu kebabini test etmek istedik. Geleneksel bir yöntemle yapildigini gördük. Kuyu kebabinin tadini oldukça lezzetli buldum. Geleneksel olan bu yöntemin ve bu tadin devam ettirilmesini diliyorum. Tasköprü’ye ait bu lezzetin herkes tarafindan bilinirliginin artmasi gerektigini düsünüyorum. Bu yüzden güzel bir deneyim yasadik” dedi.