Çöp Evden Servet Çikti

Bursa’da zabita ekipleri, temizlik için gittikleri çöp evden 112 bin lira nakit ve 6 bin 100 dolar çikinca sok yasadi. Bulunan paralar polis esliginde ev sahibi yasli kadinin banka hesabina yatirildi.

Çöp Evden Servet Çikti
Bursa’nin merkez Osmangazi ilçesinde çöp ev ihbari üzerine evi temizlemek için zabita ekipleri görevlendirildi. Mahalle muhtari ve polis nezaretinde Nebibe Ç.’nin (74) evine giden zabita ekipleri, evden 3 kamyon çöp çikardi. Osmangazi Belediyesi’ne bagli temizlik ekipleri evde yaklasik 10 kamyon daha çöp oldugunu aktarirken, ayni evin 4 ay önce de temizlendigini ve 2 kamyon çöp çikarildigini belirttiler.

Evden çikarilan çöpleri kontrol eden zabita ekipleri, naylon poset içerisine sarili yüklü miktarda para buldu. Ekipler, posete sarili olarak bulduklari yüklü miktarda Türk Lirasi ve dolarlari görünce soka ugradi. Mahalle muhtari, zabita ve polis ekiplerinin yaka kamerasiyla kayit altina aldiklari temizlik isleminden sonra bulunan parayi 4 zabita personeli 15 dakikada saydi. Çöp evden çikarilan yaklasik 112 bin Türk Lirasi ve 6 bin 100 dolar için kamera kaydi esliginde tutanak tutuldu. Evindeki çöpler temizlenen yasli kadin, parasini isteyerek zabita ve polis ekiplerine direndi. Ekiplerin temizledigi evinden ayrilmak istemeyen yasli kadin, polis aracina bindirilerek banka subesine götürüldü. Bankada tekrar sayilan para yasli kadinin emekli maasi aldigi banka subesindeki hesabina yatirildi. Nebibe Ç., bankadaki islemlerin ardindan evine birakildi.
Kaynak: İHA