Beykoz'da 'Çocuk Ve Yeni Medya Sempozyumu' Gerçeklestirildi

Beykoz’da dijital dünyada yasanan hizli teknolojik gelismelerin çocuklara ve gelecege etkilerinin konusuldugu ‘Çocuk ve Yeni Medya Sempozyumu’ gerçeklestirildi. Sempozyuma katilan uzman akademisyenler, yeni medyanin çocuklar üzerinde olusturabilecegi risklere yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Beykoz'da 'Çocuk Ve Yeni Medya Sempozyumu' Gerçeklestirildi
Beykoz Belediyesi ve Uluslararasi Haklarin Korunmasi ve Egitim Dernegi (HAK-EDER) isbirligiyle düzenlenen “Çocuk ve Yeni Medya” sempozyumu basladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Marmara Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin katki verdigi sempozyum, saglikli bir gelecek nesil için toplumsal olarak hareket etme sorumlulugu ve bilinciyle akademisyenler tarafindan sunulan bilimsel tebligler, sosyal medya mecralarinda çocuk haklarinin korunmasina yönelik yeni hukuki düzenlemelere de kaynak teskil etti. 4 oturumdan olusan sempozyuma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Av. Derya Yanik, AK Parti Istanbul Milletvekili Ravza Kavakçi Kan, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, TBMM Çocuk Haklari Komisyonu Baskani Radiye Sezer Katircioglu ve birçok akademisyen katilim sagladi. Gerçeklestirilen sempozyumda, yeni medyanin çocuk üzerinde olusturabilecegi risklere yönelik degerlendirmeler ve çocuklarin yeni medyayla etkilesimi hukuktan, egitime ve manevi degerlere kadar çok yönlü konular ele alindi. Öte yandan “Çocuk ve Yeni Medya Sempozyumu” ve çalistay sonunda, bilimsel tebliglerle çalistay sonuçlarinin yer aldigi bir de kitap yayinlanacak.

Sempozyum baskanligini üstlenen Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, “Gelecegi iskalamamak adina, gelecekte var olmak adina metevarse dedigimiz sanal dünya olarak nitelendirdigimiz ama yasamimizin tam merkezinde olan burada aktif olarak kamu yöneticilerimizi, sivil toplum örgütlerini, üniversitelerin, siyasilerin, siyasi partilerin, bu isin içerisinde olmalari lazim. Eger biz bu isin içinde olmazsak gelecekte Türkiye diye bir devlet olmayacaktir. Su anki anladigimiz anlamda degerleriyle yürüyen su anki Türkiye gelecekte kesinlikle olmayacaktir. Çünkü hayatin kendisi burasi olmaya dogru gidiyor bu kaçinilmaz bir gerçek, bundan sonrasinda bu isin içinde mutlaka oyunkurucu olarak olmamiz lazim” dedi.

Kaynak: İHA