2 Bin Rakimli Yaylada Atli Safari

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde geçmiste olan atla yaylaya göçlerin canlandirilmasi amaciyla atli safari yapildi.

2 Bin Rakimli Yaylada Atli Safari
Kabadüz Belediyesi tarafindan ilki organize edilen ve yaylaya davet edilen Ordulu At Severler 2 bin rakimli Çambasi Yaylasi’na atlariyla çikti.

2 gün sürecek olan program kapsaminda ilk olarak ilçenin Yokusbasi mevkiinden Çambasi Yaylasi’na turla basladi.

Vatandaslarimiz tarafindan büyük ilgi gören etkinlikte yaylaya atlarla gidilmesi hos görüntülerin ortaya çikmasina neden oldu.

Kabadüz Belediye Baskani Yener Kaya, Çambasi Yaylasi’nda atlarla gidisin yeniden canlandirilmasi amaciyla atli safari etkinligi düzenlediklerini söyledi.



Çambasi Yaylasi’nin tüm Ordulularin yaylasi oldugunu dile getiren Baskan Kaya, "2 bin rakimda Çambasi Yaylamiz geçmisten bugüne yaylacilarimiza ev sahipligi yapmakta olan bir yayla. Tasima araçlarinin olmadigi dönemde yaylacilar atlariyla sahilden buraya yaylamiza geliyorlardi. Biz de bunu yeniden canlandirmak için böyle bir organizasyonun ilkini gerçeklestiriyoruz. Atlari gören herkes çok mutlu oldu. Güzel görüntüler ortaya çikti. Insallah bu ilkini gerçeklestirdigimiz etkinlik ile hem yayla göçünü tekrardan hatirladik hem de turizm açisindan yaylamizin öne çikan yerlerini bu sekilde göstermek istiyoruz" dedi.

Ordulu At Severlerden Gökhan Sahin, “Çok güzel bir etkinligin parçasi olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Çambasi Yaylamiza düzenlenen atli safari turuna katildik. Burada gördük ki atlara karsi herkesin çok büyük özlemi var. Bu özlem ve bizlere gösterdikleri sevgi hepimizi çok mutlu etti. Buradaki amacimiz tamamen atlarin sosyal rehabilite yönünü öne çikartip topluma bu noktada faydali olmaya çalismaktir. Bu amaçla Ordumuz genelinde birçok farkli etkinlikleri yapacagiz. Bu etkinlikte bizlere destek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Figen Kirim ise “Güzel bir gün oldu. Atlarimizla Çambasi Yaylamiza geldik. Insanlarin bizlere ilgisi mükemmeldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA