Kars Mutfagi Görücüye Çikti

Kars’ta ‘Türk Mutfagi Haftasi’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde ‘Kars mutfagi’ görücüye çikti.

Kars Mutfagi Görücüye Çikti
Cumhurbaskanligi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanligi destegi ile hazirlanan asirlik tarih ve Türk mutfagindan hareketle hayata geçirilen ‘Türk Mutfagi Haftasi’ Kars’ta ‘Yöresel Yemek Sergisi” ile son buldu.

Kars ve ilçelerinde faaliyet gösteren yeme içme sektör temsilerinin hazirlamis oldugu yöre yemekleri Bedestende sergilendi. Sergilenen yemek çesitleri, protokol mensuplari ve vatandaslar tarafindan tadildi.

Bedesten içerisinde olusturulan stantlarda görücüye çikan yemekler, Vali vekili Mehmet Zahid Dogu, Vali Yardimcisi Tahir Yilmaz, Cumhuriyet Bassavcisi Soner Aygün, Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, AK Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin, Kültür ve Turizm Il Müdürü Hayrettin Çetin ve diger davetlilere tek tek tanitildi.

Bütün stantlari tek tek gezen protokol, sergilenen yemeklerden tadarak asçilarindan bilgi aldi. Vatandaslarin da yogun il gösterdigi yemek sergisinde 200 çesit yöresel yemek stantlarda yerini aldi.
Kaynak: İHA