Baskan Atabay, Ercis'te Esnafla Bulustu

CHP’li Belediye Baskanlari Çalistayi’na katilmak üzere Van’a giden Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, Ercis ilçesinde açiklamalarda bulundu.

Baskan Atabay, Ercis'te Esnafla Bulustu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun önderliginde Van’da düzenlenen ’Belediye Baskanlari Çalistayi’ basladi.

Türkiye’nin dört bir yanindan gelen 11’i büyüksehir belediye baskani olmak üzere 248 CHP’li belediye baskaninin katildigi programda Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay da yer aldi. Üç gün sürecek çalistayin ilk gününde Van’in Ercis ilçesinde esnaflarla bir araya gelen Baskan Atabay, vatandaslarin ve isletmecilerin sorunlarini ve taleplerini dinledi. Esnafin her geçen gün artan hayat pahaliligindan muzdarip oldugunu, geçim derdinin her geçen gün arttigini söyleyen Baskan Atabay, "Yasadigimiz ekonomik bunalimin sosyal hayata etkisini gözlemledigimiz Ercis’te, degerli esnafimizla dertlestik, yurttaslarimizin sorunlarini dinledik. Biz, kardes Türkiye’yi kuracak ve ülkemizi refaha kavusturacagiz. Ercisli vatandaslarimiza misafirperveliklerinden dolayi tesekkür ederim" dedi.



Baskan Atabay, esnaf ve vatandaslarinin ardindan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ile Akdamar Kilisesi’ni ziyaret etti. Inanç turizminin önemli merkezlerinden Van Gölü’ndeki Akdamar Adasi’nda bulunan kilisede incelemelerde bulunan Baskan Atabay, "Tarihi güzelliklerimiz essiz zenginliklerimizdir" dedi ve gezi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Çalistayin ikinci günü, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un açilis konusmasi ile basladi.

Yaklasan genel seçimler ile ilgili yol haritasinin ele alindigi çalistay, ’Geliyor Gelmekte Olan’ ve ’Bizim Belediye Baskanlari Van’da’ sloganlari ile sürdürüldü. Çalistayi yakindan takip eden Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, CHP Genel Baskan Yardimcilari tarafindan gerçeklestirilen ’Genel Merkezin seçim hazirliklari seçime giden süreçte belediyelerin rolü’ baslikli panele de katildi.



Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay çalistayda yaptigi açiklamada, "Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaoglu’nun önderliginde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdigi yolda Türkiye Cumhuriyeti için çalisan partimizin tüm unsurlari ile iktidara yürüyoruz. Genel seçimler öncesi gerçeklestirilen bu çalistay, karanligin hüküm sürdügü güzel ülkemizin aydinlik yarinlari için çok degerlidir. Bizler de burada olmaktan dolayi mutluluk duyuyoruz. Bizim yolumuz, umudun ve aydinlik Türkiye’nin yoludur. Çalistay boyunca, hizmet görevini üstlendigimiz kentlerimizi daha ileri tasiyacak projelerimiz hakkinda, degerli meslektaslarimla görüs alisverisinde bulunuyoruz. Refah, adil ve gelisen bir Türkiye için geliyor gelmekte olan" dedi.

Kaynak: İHA