Özçelik Is Sendikasi KARÇEL Ile TIS Imzaladi

Özçelik Is Sendikasi, 5 aydir görüsmeler yürüttügü KARDEMIR AS.’ye bagli KARÇEL ile toplu is sözlesmesini imzaladi.

Özçelik Is Sendikasi KARÇEL Ile TIS Imzaladi
KARÇEL AS. ile 4 Ocak 2022 tarihinde baslayan Toplu Is Sözlesme görüsmeleri olumlu sonuçlandi. Özçelik Is Sendikasi Karabük Subesi’nin yaklasik 5 aydir yürüttügü görüsmelerde ilk 6 aylik dilimde yüzde 51 zam artisi elde edildi.

205 isçinin yararlanacagi ve TIS’den önce en düsük 18.73 lira olan saat ücreti, 28.22 liraya yükseldi. Buna göre KARÇEL’de en düsük taban maas, net 6 bin 603 lira oldu. Ramazan Bayrami ikramiyesine yüzde 101’lik artis yapilarak, brüt bin 400 lira, Kurban Bayrami ikramiyesine de yüzde130’luk artis yapilarak 2 bin lira oldu. Imza sonrasi Özçelik Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Kenan Yilmaz ile Genel Baskan Yardimcisi ve Genel Baskan Adayi Recep Akyel, isçilerle bir araya geldi.

Sube Baskani Kenan Yilmaz konusmasinda 4 Ocak günü baslanilan TIS görüsmelerini bugün itibariyle mutlu bir sekilde sonuçlandirdiklarini belirtti.

Genel Baskan Adayi Recep Akyel ise konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Basta toplu sözlesme görüsmelerinde bize güvenerek onurlu ve dik durus sergileyen KARÇEL isçisine tesekkür ederim. Bizim sendikal anlayisimizda toplu sözlesmelere isçi ile baslayip, isçi ile bitirmek vardir. Emekçinin bilgisi disinda ve istemedigi bir toplu sözlesmeye asla yanasmayiz. KARÇEL’de de sizlerle basladigimiz TIS sürecinin her anini sizlerle paylasarak, sizlerin de mutlu oldugu bir sekilde bugün bitirdik. Yaklasik 5 aydir toplu sözlesme görüsmelerini sürdüren Karabük Subemizin basarili baskani Kenan Yilmaz olmak üzere, sube yönetimindeki tüm arkadaslari böyle bir basarili sonuç için tebrik ederim."
Kaynak: İHA