Ortaca'da Bilim Fuari Düzenlendi

Mugla’nin Ortaca ilçesinde düzenlenen bilim fuarinda ögrenciler projelerini sergiledi.

Ortaca'da Bilim Fuari Düzenlendi


Eskiköy Ortaokulu tarafindan gerçeklestirilen "Bilim Fuari” açilisi Ortaca Kaymakami Meral Uçar, Kaymakam Adayi Sule Demirtas, Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir, Cumhuriyet Bassavcisi Emre Genç, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Topçu, kurum müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve ailelerin katilimi ile gerçeklesti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile baslayan program, halk oyunlari gösterisinin ardindan, açilis kurdelesinin protokol üyeleri tarafindan kesilmesi ile devam etti. Protokol üyeleri, ögretmenler ve ailelere, 73 ögrenci ve 4 danisman ögretmen tarafindan olusturulan 18 proje tanitildi. Ögrenciler projeler hakkinda bilgi verdi.

Projeleri tek tek inceleyen Kaymakam Uçar, “Bilim fuarlari ögrenmeye istekli, merak eden, arastirmaci, bilinçli bireylerin yetismesine katki saglayan ögrenme metotlarindan biridir. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yetenegin birlesimidir. Burada yapilan proje çalismalarinin her birinin ileride basarili çalismalariniza atilacak büyük imzalarin ilk basamagi olacagina inaniyorum” dedi.



Programda Planetarium Uzay Küresi ve Teleskop büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA