Nuriye Gülmen'e 10 Yil Hapis Cezasi

Okmeydani’ndaki Idil Kültür Merkezi’ne yapilan operasyonda tutuklanan Nuriye Gülmen’in de aralarinda bulundugu 4 sanigin yargilandigi davada mahkeme, Gülmen ile 1 sanigi ‘DHKP/C silahli terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 10’ar yil hapis cezasina çarptirdi.

Istanbul 28. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu saniklar Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadag, avukatlariyla beraber hazir bulundu. Durusmada esasa iliskin mütalaaya karsi savunma yapan tutuklu sanik Nuriye Gülmen, 2016 yilinda OHAL’in açiklanmasiyla akademik görevinden alindigini söyleyerek, "Ardindan ‘Ben isimi geri istiyorum’ eylemlerine katildim. Onuru kirilan halktan biriyim. Bana talimatla hareket ediyor deniyor, kabul etmiyorum. Biz sadece isimizden atilmadik, terörist ilan edildik. Kamuoyunda hedef gösterildik. Eylemlerin örgüt emriyle yapildigi iddiasi bosadir. 2 yildir tutukluyum, bu da cezaya dönüsmüs durumdadir. Haksiz yere tutukluyum” dedi.



"Attigim sloganlarda ne var?’’

Tutuklu sanik Yasemin Karadag ise savunmasinda, "Savci mütalaada beni örgütün üst düzey yöneticisi olarak niteliyor. Bunu neye dayanarak söylüyor bilmiyorum. Slogan attigim iddia ediliyor. Hatirlamamakla birlikte kabul ediyorum. Attigim sloganlarda ne var? Ne suçu var? Hakkimda gözalti karari olmamasina ragmen o gün kültür merkezinde oldugum için gözaltina alindim” ifadelerini kullandi.

Karar açiklandi

Alinan savunmalarin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, tutuklu saniklar Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadag’in ‘DHKP/C silahli terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 10’ar yil hapis cezasina çarptirilmasina ve tutukluluk hallerinin devamina karar verdi. Heyet, tutuksuz saniklar Firat Kaya ve Olcay Karadag’in ise ayni suçtan delil yetersizligi nedeniyle beraatlarina hükmetti.

Mahkemenin kararini açiklamasi sonrasi durusma salonundaki izleyiciler karara tepki gösterdi. Mahkeme salonundan çikmak istemeyen grubu ise polis disariya çikardi.
Kaynak: İHA