Çad'da Madenciler Arasinda Çatisma

Çad’in geçici hükümeti tarafindan yapilan açiklamada, Libya sinirina yakin daglik Kouri Bougoudi bölgesindeki kaçak bir altin madeninde madenciler arasinda çatisma çiktigi ve çok sayida kisinin hayatini kaybettigi bildirildi. Çatismalarda, 200 kisinin hayatini kaybettigi, 500 kisinin yaralandigi iddia edildi.

Afrika ülkelerinden Çad’da madenciler arasinda siddet olaylari patlak verdi. Çad’in geçici hükümeti tarafindan yapilan açiklamada, Libya sinirina yakin daglik Kouri Bougoudi bölgesindeki kaçak bir altin madeninde madenciler arasinda çatisma çiktigi ve çok sayida kisinin hayatini kaybettigi bildirilerek, durumu degerlendirmek ve bölgede sükuneti saglamak için bir heyetin gönderildigi aktarildi.

Hükümet tarafindan ölü ve yarali sayisina iliskin net bir sayi verilmezken, Çad Degisim ve Uyum Cephesi (FACT) tarafindan olay yerinden kaçan görgü taniklarina dayandirilarak yapilan açiklamada, Kouri Bougoudi’deki çatismalarda en az 200 kisinin hayatini kaybettigi ve 500 kisinin yaralandigi öne sürüldü.

Çad basininda yer alan haberlerde madendeki çatismanin Tama etnik grubu ile bir Arap toplulugu arasinda çiktigi ifade edildi.
Kaynak: İHA