BAE'de Ilk Maymun Çiçegi Vakasi Tespit Edildi

Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) ilk maymun çiçegi vakasi tespit edildi.

BAE'de Ilk Maymun Çiçegi Vakasi Tespit Edildi
Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Bati Afrika’dan gelen 29 yasindaki bir kadina maymun çiçegi virüsü tespit edildi. BAE’de tespit edilen ilk vaka olan kadina, gerekli tibbi yardiminin saglandigi kaydedildi. Halen arastirilmakta olan birkaç düzine süpheli vakaya ek olarak, dünya çapinda yaklasik 100 onaylanmis maymun çiçegi vakasi kayitlara geçerken, bugüne kadar herhangi bir can kaybi ise bildirilmedi.

Avrupa ve Ingiltere, hastaliga yakalananlara asi ve karantina öneriyor

Avrupa Hastalik Önleme ve Kontrol Merkezi, tüm süpheli vakalarin izole edilmesini ve yüksek riskli temaslilara çiçek hastaligi asisi yapilmasini tavsiye ederken, Ingiltere ise, yüksek riskli temaslilara çiçek hastaligi asisi sunarken, enfekte olabilecek herkesin iyilesene kadar karantinaya girmesini tavsiye ediyor.

Dünya Sagli Örgütü (DSÖ) tarafindan yapilan açiklamada, “Durum gelisiyor ve DSÖ, endemik olmayan ülkelerde sürveyans genisledikçe daha fazla maymun çiçegi vakasi tespit edilmesini bekliyor” ifadeleri kullanildi.

DSÖ, her yil yaklasik bir düzine Afrika ülkesinde binlerce maymun çiçegi vakasi odlugunu tahmin ediyor. Vakalarin çogu ise yilda yaklasik 6 bin vaka ile Kongo ve yilda yaklasik 3 bin vaka ile Nijerya’da tespit ediliyor.
Kaynak: İHA